ΑΘΗΝΑ
04:39
|
04.05.2024
Κ. Παπαδάκης: «Οι ταλαιπωρημένες από τη φασιστική ρητορική γειτονιές έχουν ανάγκη από μέτρα στήριξης και όχι από διχαστικά, ρατσιστικά, κηρύγματα».
Ζητά την σύσταση task force Δήμου, ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να αποσυρθεί από την προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, την ερχόμενη Τρίτη, το ρατιστικό αίτημα του κοινοτικού συμβούλου της παράταξης Μπακογιάννη, Αναστάσιου Μοναστηριώτη, για σύσταση task force Δήμου, ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα με σκοπό την βίαιη εκδίωξη φτωχών ανθρώπων και ιδίως μεταναστών από σπίτια της περιοχής, ζητά ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα», Κώστας Παπαδάκης.

Όπως επί λέξει αναφέρεται στο σχετικό αίτημα του κ. Μοναστηριώτη «η όλη προσπάθεια θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση όλων των παρανόμων που διαμένουν στις γειτονιές μας, την αναγκαστική επιδιόρθωση όλων των ακινήτων και την διάθεση νέων κατοικιών στους δημότες μας έτσι ώστε να μπορούν να μείνουν στην γειτονιά που γεννήθηκαν και επέλεξαν να ζήσουν. Επίσης θα υπάρξει σημαντικό οικονομικό όφελος μιας και η διάθεση περισσότερων ακινήτων θα ρίξει τα ενοίκια σε λογικά πλαίσια αλλά και προς το Κράτος αλλά και τον Δήμο Αθηναίων μιας και θα εισπράττονται τα νόμιμα έσοδα από τα μισθωτήρια συμβόλαια η τις πωλήσεις των κατοικιών αυτών.»

«Οι ταλαιπωρημένες από τη φασιστική ρητορική και δράση γειτονιές του Κολωνού και των Σεπολίων που συγκλονίζονται και από τη φτώχεια και την υποβάθμιση, αλλά και από την πρόσφατη δράση του κυκλώματος μαστροπείας, έχουν ανάγκη από μέτρα οικονομικής και κοινωνικής στήριξης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης και όχι από διχαστικά, ρατσιστικά, ταξικά, αποπροσανατολιστικά και απάνθρωπα κηρύγματα», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδάκης, προσθέτοντας ότι «η ρητορική αυτή παραπέμπει στα πογκρόμ της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στον Άγιο Παντελεήμονα το 2008-2013 όταν οι φασίστες συγκρότησαν “επιτροπή κατοίκων” και επικαλούμενοι την αδράνεια της αστυνομίας προχωρούσαν οι ίδιοι σε ελέγχους και περιπολίες στις γειτονιές».

«Οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να βρεθεί στα χέρια των αρπακτικών, των funds, της τουριστικής βιομηχανίας», καταλήγει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα