ΑΘΗΝΑ
00:14
|
04.05.2024
Προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση,που τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές πράξης σε Αττική, Βόλο, Ιωάννινα.
Αστυνομικοί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη τουλάχιστον 60 ατόμων για την δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη με ναυτική φωτοβολίδα στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου 2023.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από έρευνες τεσσάρων μηνών από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής.

Γιώργος Λυγγερίδης

Σε δηλώσεις που έκανε αργότερα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρης Μάλλιος, ανέφερε πως για την εξιχνίαση της υπόθεσης έγιναν πάνω από 400 προσαγωγές ώστε να μην χαθεί «κανένα πειστήριο».

Σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται επίσης πως η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Ο υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης υπηρετούσε στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης των Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής όταν δέχθηκε την επίθεση και πέθανε 20 μέρες μετά τη νοσηλεία του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε ηλικία 31 ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα