ΑΘΗΝΑ
10:26
|
06.05.2024
Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις δεκάδων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ το πρωί της Δευτέρας, ύστερα από καταγγελία της διοίκησης του ιδρύματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ακύρωσε την δια ζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων τη Δευτέρα, λόγω του νέου κύματος διαδηλώσεων που έχει ξεσπάσει σε πολλές πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ, με τους φοιτητές να διαμαρτύρονται κατά του πολέμου που έχει εξαπολύσει Ισραήλ στη Γάζα.

Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις δεκάδων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ το πρωί της Δευτέρας, ύστερα από καταγγελία της διοίκησης του ιδρύματος. Σύμφωνα με το Associated Press, αξιωματούχοι του Πανεπιστημίου είχαν εκδώσει προειδοποίηση προς τους φοιτητές να αποχωρήσουν από τους χώρους του Πανεπιστημίου, τις οποίες οι διαδηλωτές αψήφησαν.

Αντίστοιχη παρέμβαση είχε πραγματοποιήσει η αστυνομία και στη Πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια την περασμένη εβδομάδα, συλλαμβάνοντας περισσότερους από 100 φοιτητές. Η αστυνομική καταστολή είχε ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων σε άλλα πανεπιστήμια της χώρας, όπως στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης και στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Την Κυριακή, ραβίνος στην Κολούμπια έστειλε μήνυμα μέσω της εφαρμογής WhatsApp σε περισσότερους από 200 Εβραίους φοιτητές, καλώντας τους να εγκαταλείψουν την πανεπιστημιούπολη της Νέας Υόρκης, εάν δεν αισθάνονται ασφαλείς.

Η πρόεδρος του Κολούμπια, Μινούς Σαφίκ, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε προς τη πανεπιστημιακή κοινότητα τη Δευτέρα, ότι ήταν «βαθιά λυπημένη» για αυτό που συνέβαινε στην πανεπιστημιούπολη.

«Για να αποκλιμακώσουμε τη μνησικακία και να δώσουμε σε όλους μας την ευκαιρία να εξετάσουμε τα επόμενα βήματα, ανακοινώνω ότι όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν ψηφιακά τη Δευτέρα», είπε η Σαφίκ, χωρίς να διευκρινίσει πότε θα επανέλθουν τα δια ζώσης μαθήματα.

Επίσης, ανέφερε ότι το προσωπικό θα πρέπει να εργάζεται πλέον εξ αποστάσεως και ότι οι φοιτητές που δεν μένουν μόνιμα στην πανεπιστημιούπολη θα πρέπει να αποχωρήσουν.

«Δεν μπορούμε να έχουμε μια ομάδα να υπαγορεύει τους όρους και να προσπαθεί να διαταράξει σημαντικά ορόσημα, όπως η αποφοίτηση, για να προωθήσει την άποψή της», έγραψε η πρόεδρος.

Μετά τις συλλήψεις της Δευτέρας στο Γέιλ, μεγάλη ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε και απέκλεισε έναν δρόμο κοντά στην πανεπιστημιούπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της τοπικής αστυνομίας. Δεν υπήρξαν αναφορές για βία ή τραυματισμό.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα