ΑΘΗΝΑ
20:55
|
03.05.2024
Αφορμή, το περιστατικό σε ναό στην Καβάλα ανάμεσα σε βουλεύτριες ΝΔ και Νίκης.
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αφορμή τις επιθέσεις που δέχτηκαν πολιτικοί μέσα σε εκκλησίες λόγω της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ερωτώμενος σχετικά τόνισε ότι «δεν είναι σωστές».

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή».

Στη συνέχεια ανέφερε και τον παράγοντα της ανατροφής αλλά και το πώς εκλαμβάνουν κάποιοι τα θέματα της Εκκλησίας: «Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Την Κυριακή (21/4) το πρωί στον ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο Γηροκομείο στην Καβάλα, ο ιερέας εξ άμβωνος στο τέλος της ακολουθίας αναφέρθηκε στην παρουσία της βουλεύτριας της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη.

Τότε μία γυναίκα, η οποία ήταν υποψήφια βουλεύτρια και στέλεχος της Νίκης στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, πλησίασε την κ. Δεληκάρη, της φώναξε για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων, την εξύβρισε και την χαστούκισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα