ΑΘΗΝΑ
20:27
|
04.05.2024
Τουλάχιστον 11 οι αγνοούμενοι αλλά καμία αναφορά για θύματα από τις άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις. Με υπερχείλιση κινδυνεύουν πολλά ποτάμια.
Μαζικές εκκενώσεις πολιτών στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Κίνας προχώρησαν στην απομάκρυνση περίπου 60.000 ανθρώπων από τα σπίτια τους στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, η οποία πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με υπερχείλιση πολλά ποτάμια στην πολυπληθέστερη επαρχία της χώρας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα αλλά τουλάχιστον 11 άνθρωποι αγνοούνται.

Ο κίνδυνος υπερχείλισης μεγάλων ποταμών, καναλιών και ταμιευτήρων υδάτων στη νότια Κίνα, ανάγκασε την κυβέρνηση να εφαρμόσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να προστατεύσει πάνω από 127 εκατ. ανθρώπους από τις εκτεταμένες πλημμύρες που αναμένονται στην περιοχή.

Το κρατικό δίκτυο CCTV μετέδωσε ότι αξιωματούχοι της τοπικής μετεωρολογικής υπηρεσίας δήλωσαν ότι η στάθμη των υδάτων σε τμήματα ποταμών και παραποτάμων στις λεκάνες των Σιτζιάνγκ και Μπεϊτζιάνγκ αγγίζουν υψηλά επίπεδα που καταγράφονται μόνο μία φορά στα «100 χρόνια».

Στη λεκάνη του ποταμού Μπεϊτζιάνγκ αναμένονται εκτεταμένες πλημμύρες, προειδοποίησε το υπουργείο Υδάτινων Πόρων της Κίνας, σύμφωνα με το CCTV, με αποτέλεσμα οι αρχές να εκδώσουν ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης.

Αξιωματούχοι της Γκουνγκντόνγκ κάλεσαν τις τοπικές υπηρεσίες και τις δημοτικές αρχές να εφαρμόσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αποτρέψουν τις φυσικές καταστροφές και να αποδεσμεύσουν έγκαιρα οικονομική βοήθεια και προμήθειες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πληγέντες θα έχουν τροφή, ρούχα, νερό και κατάλυμα.

Στην επαρχία σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις που συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους από χθες το βράδυ. Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν χθες για 12 ώρες τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της επαρχίας στην Τζαοτσίνγκ, την Σαογκουάν, την Τσινγκγουάν και την Τζιανγκμέν.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC περίπου 1,16 εκατομμύρια βυθίστηκαν στο σκοτάδι το Σαββατοκύριακο, αλλά η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στο 80% μέχρι το βράδυ της Κυριακής της 21ης Απριλίου. Στο διεθνές αεροδρόμιο Baiyun στην πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε τουλάχιστον τρία μεγάλα αστικά κέντρα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας προειδοποιεί ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Γκουανγκντόνγκ και στις όμορες παράκτιες περιοχές του Φουτζιάν τουλάχιστον μέχρι αύριο Τρίτη 23 Απριλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα