ΑΘΗΝΑ
01:09
|
04.05.2024
Ο Φουρθιώτης φέρεται να απείλησε με συκοφάντηση έναν 44χρονο, λόγω μη καταβολής μίας δόσης 2.480 ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου  Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου Μένιου Φουρθιώτη σχημάτισε δικογραφία το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ., για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και δυσφήμηση.

Υπό κράτηση βρισκόταν ο Κώστας Μιναρετζής, που συνελήφθη τα προηγούμενα 24ωρα με την αυτόφωρη διαδικασία (αφέθηκε ελεύθερος), ενώ ο Φουρθιώτης δεν εντοπίστηκε στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ένας 46χρονος κατήγγειλε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ότι στις αρχές Απριλίου συναντήθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη με τον Μένιο Φουρθιώτη, έπειτα από μεσολάβηση του Κώστα Μιναρετζή, προκειμένου να τον βοηθήσει σε προσωπικό του ζήτημα.

Έπειτα από ανεπιτυχή μεταξύ τους συμφωνία, που περιελάμβανε και χρηματική αμοιβή, ο Μένιος Φουρθιώτης, συνεπικουρούμενος από τον 56χρονο συνεργό του, απαίτησε χρηματικά ποσά προκειμένου να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Ο 56χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δεύτερη δικογραφία σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη για τα ίδια αδικήματα, έπειτα από έγκληση που υπέβαλε ένας 44χρονος ημεδαπός.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, ο παθών και ο καταγγελλόμενος προ δέκα ημερών περίπου συναντήθηκαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων και συμφώνησαν, προκειμένου να τον βοηθήσει επαγγελματικά, διαφημίζοντάς τον μέσω διαδικτύου, έναντι χρηματικού ποσού.

Λόγω μη καταβολής μίας δόσης 2.480 ευρώ, ο δράστης απείλησε τον 44χρονο και φιλικό του πρόσωπο που είχε μεσολαβήσει ώστε να έρθουν σε επαφή, ότι θα τους δυσφημήσει, ενώ ακολούθως αύξησε τη χρηματική αξίωση στις 14.880 ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα