ΑΘΗΝΑ
23:21
|
03.05.2024
Oι φύλακες έδεναν τους συλληφθέντες με χειροπέδες, έτσι ώστε να μη μπορούν να προστατευτούν και τους ξυλοκοπούσαν με τρόπο που δεν έμεναν σημάδια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων προχώρησε η ιταλική αστυνομία, ύστερα από καταγγελίες για βασανιστήρια και κακομεταχείριση ανήλικων κρατουμένων, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για επιθέσεις που διαπράχθηκαν από το 2022 ως σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας του Μιλάνου, εκτός από τους 13 φρουρούς, 12 από τους οποίους εργάζονται στο κέντρο κράτησης ανηλίκων «Cesare Beccaria» στο Μιλάνο, άλλοι οκτώ αξιωματικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η φυλακή ανηλίκων στελεχώνεται από 50 φύλακες, όμως παραμένει χωρίς διευθυντή εδώ και 20 χρόνια. Η φυλακή δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο για τις συλλήψεις, ενώ το σωματείο των δεσμοφυλάκων εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι είναι «απογοητευμένο» από τα νέα της έρευνας.

«Γνωρίζουμε ότι οι σωφρονιστικοί φύλακες σε όλη την Ιταλία λειτουργούν με επαγγελματισμό και ανθρωπιά… Ωστόσο, όπως πάντα, εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη να ρίξει φως στο θέμα το συντομότερο δυνατό», ανέφερε το σωματείο SAPPE.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ενός συνηγόρου για τα δικαιώματα των κρατουμένων και στη συνέχεια συνέλεξαν μαρτυρίες από ανήλικους κρατούμενους, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες στο εσωτερικό της φυλακής.

«Είναι μια οδυνηρή υπόθεση και μια κακή σελίδα στην [ιστορία των] θεσμών», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του Μιλάνου, Μαρτσέλο Βιόλα, σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φύλακες έδεναν τους συλληφθέντες με χειροπέδες, έτσι ώστε να μη μπορούν να προστατευτούν και τους ξυλοκοπούσαν με τρόπο που δεν έμεναν σημάδια.

Σύμφωνα με οργανώσεις για τα δικαιώματα των κρατουμένων, στην Ιταλία υπάρχουν 532 ανήλικοι κρατούμενοι (από 381 το 2022), οι οποίοι κρατούνται σε μόλις 17 κέντρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα