ΑΘΗΝΑ
20:39
|
03.05.2024
Ένας τροχός διαλύθηκε κατά τη διαδικασία τροχοδρόμησης αεροσκάφους τύπου Boeing 737 της εταιρίας FlySafair στη Νότια Αφρική.
Αεροσκάφος της Boeing
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της εταιρίας FlySafair τύπου Boeing 737 έγινε γνωστό σήμερα. Το νέο συμβάν με αεροσκάφος της αμερικανικής αεροναυπηγικής εταιρίας σημειώθηκε το Σάββατο, 21 Απριλίου, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής όταν το αεροσκάφος έχασε έναν τροχό λίγα λεπτά μετά την απογείωση στο αεροδρόμιο.

Το προσωπικό ασφαλείας στο αεροδρόμιο κατάλαβε το πρόβλημα και έδωσε εντολή για άμεση προσγείωση του αεροσκάφους στη διάρκεια της οποίας ένας τροχός διαλύθηκε κατά τη διαδικασία τροχοδρόμησης.

Το περιστατικό συνοδεύτηκε με δυνατό κρότο ενώ πετάχτηκαν τμήματα του τροχού καθώς συνετρίβη το σύστημα προσγείωσης κάνοντας το αεροσκάφος να γύρει προς την αριστερή πτέρυγα.

https://twitter.com/fl360aero/status/1782794760031183272

Το νέο περιστατικό γίνεται γνωστό μερικές μέρες μετά την κατάθεση του πληροφοριοδότη της Boeing, Σαμ Σαλχπούρ, που κατήγγειλε στο αμερικανικό κογκρέσο την εταιρία πως παίζει «ρώσικη ρουλέτα» με τις ζωές των ανθρώπων.

Τα ατυχήματα με αεροσκάφη της Boeing καταγράφονται από τις αρχές Ιανουαρίου 2024 με πρώτο αεροσκάφος αεροπορικής εταιρίας της Αλάσκας που έχασε βύσμα πόρτας στη διάρκεια πτήσης.

Τον Μάρτιο έπεσε ο τροχός αεροσκάφους στη διάρκεια πτήσης της εταιρίας United Airlines από το Σαν Φρανσίσκο τον Μάρτιο και άλλα μικρότερης κλίμακας αλλά εξίσου ανησυχητικά περιστατικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα