ΑΘΗΝΑ
19:15
|
03.05.2024
Μεταξύ των πολιτικών προσώπων που έτρεξαν, παρά τους κανονισμούς, η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Δόμνα Μιχαηλίδου στη Λαμπαδηδρομία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονες οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων (υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και άλλοι), παρά τους κανονισμούς, στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για προσπάθεια εκμετάλλευσης ενός τόσο σημαντικού αθλητικού γεγονότος για μικροπολιτικούς σκοπούς.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους το think tank Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ και ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σημειώνουν ότι «η επιλογή εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να συμπεριλάβει στη λαμπαδηδρομία μια εν ενεργεία υπουργό της Κυβέρνησης παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η Λαμπαδηδρομία θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές και συμβολικές ολυμπιακές τελετουργίες, που θα έπρεπε να αντικατοπτρίζει τις αξίες του Ολυμπισμού: την εντιμότητα, τον σεβασμό, τη δικαιοσύνη, και την ευγενή άμιλλα. Οι αρχές αυτές καλούνται να υποστηριχθούν μέσα από το “Ευ Αγωνίζεσθαι” και την προαγωγή της ισότητας και της ισοτιμίας ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους.

Δυστυχώς, η πρόσφατη εκδήλωση στην Ολυμπία, όπου αστυνομικές δυνάμεις απείλησαν έναν διαπιστευμένο αρχαιολόγο, δείχνει μια σοβαρή απόκλιση από αυτές τις αρχές. Το περιστατικό αυτό αντανακλά την απουσία εντιμότητας και σεβασμού, απειλώντας την ισοτιμία και τη δικαιοσύνη.

Η συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην λαμπαδηδρομία, παρά τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, είναι ακόμα ένα παράδειγμα που αντιβαίνει στον αγωνιστικό κώδικα του Ολυμπισμού, εκμεταλλευόμενη την εκδήλωση για πολιτικούς σκοπούς αντί για την προώθηση της αριστείας και του ευγενικού συναγωνισμού. Η επιλογή εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να συμπεριλάβει στη λαμπαδηδρομία μια εν ενεργεία Υπουργό της Κυβέρνησης παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Παράλληλα με τα παραπάνω στις 16 Απριλίου κατά την επίσημη είσοδο του αναπληρωτή τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρμόδιου για θέματα αθλητισμού, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στο Ναό της Ήρας για το τελετουργικό αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, δεν του επιτράπηκε η πρόσβαση στον χώρο, παρά το γεγονός ότι είχε την κατάλληλη διαπίστευση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Για το περιστατικό αυτό της απαγόρευσης εισόδου, έχει ήδη σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Thomas Bach με κοινοποίηση στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στο Υπουργείο Αθλητισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει αυστηρά αυτές τις πρακτικές και επιδιώκει τη διαφύλαξη των ολυμπιακών αξιών. Καλούμε την Ελληνική Κοινότητα και τους Ολυμπιακούς Φορείς να επαναφέρουν την αληθινή ουσία της Λαμπαδηδρομίας, μακριά από κάθε μορφή πολιτικής εκμετάλλευσης και καταστολής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα