ΑΘΗΝΑ
22:30
|
03.05.2024
Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει υπό όρους την εκτέλεση της ποινής, ενόψει του Εφετείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθερος με αναστολή βρέθηκε ο αστυνομικός, τον οποίο καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκη σε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και 8 μηνών, για την εμπλοκή του σε παράνομη διακίνηση μεταναστών, μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της συμμετοχής σε συμμορία, της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα και της πρόκλησης – προσφοράς για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Συνολικά, το κατηγορητήριο τού καταλόγιζε εννέα περιπτώσεις διακίνησης έναντι αμοιβής, για κάποιες από τις οποίες κρίθηκε τελικά ένοχος.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει υπό όρους την εκτέλεση της ποινής ενόψει του Εφετείου, με συνέπεια ο 47χρονος αστυνομικός να βρεθεί εκτός της φυλακής, στην οποία κρατούταν από τον περασμένο Ιούνιο, όταν τον συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Οι δικαστές τού αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και αποφάσισαν η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα, αθωώθηκε ένας δεύτερος αστυνομικός που κατηγορούταν για την ίδια υπόθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα