ΑΘΗΝΑ
00:14
|
04.05.2024
Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης-Παραμένουν οι δυνάμεις στο σημείο.
Φωτ.: cretalive.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης (23/4) στην περιοχή της Σούδας κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βαθρακογιάννης μιλώντας στο ΕΡΤNews, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Οι πυροσβέστες περιόρισαν μέσα σε λιγότερο από δυο ώρες την φωτιά, ενώ τώρα αντιμετωπίζονται μικρές καύσεις μέσα στην καμένη έκταση. Η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε από την αρχή ως ιδιαίτερα επικίνδυνη, όχι μόνο επειδή ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά κινήθηκε πολύ γρήγορα και έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και λόγω των ισχυρών ανέμων η ταχύτητα των οποίων φτάνει τα 8 μποφόρ.

Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά

Η πυρκαγιά ξέσπασε πιθανότατα στην πλαζ του Ναύσταθμου και κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Λίγο πριν τις 09:30 ενεργοποιήθηκε και το 112 καλώντας όσους μένουν στον οικισμό του Ναύσταθμου, να απομακρυνθούν από την περιοχή, ενώ εκκενώθηκε και ο παιδικός σταθμός, το νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.

Μεγάλη ήταν η μάχη των Πυροσβεστών, προκειμένου να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από το Ναυτικό Νοσοκομείο, ενώ κάποιοι ασθενείς απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα μεταξύ των οποίων και υδροφόρες των ΟΤΑ και του Πολεμικού Ναυτικού. Έχει κινητοποιηθεί και ελικόπτερο που κάνει κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες ρίψεις νερού.

Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα έχει διακοπεί, όπως επίσης και η κυκλοφορία επί του ΒΟΑΚ με εκτροπή των οχημάτων προς Χανιά ή Μαλάξα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα