ΑΘΗΝΑ
03:38
|
04.05.2024
Ο υπουργός δήλωσε, ότι η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ανοίξει αυτή την εβδομάδα.
Δηλώσεις Χατζηδάκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντός αυτής της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024, όπως αποκάλυψε σήμερα (23/4) ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο ίδιος προανήγγειλε και νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα μειώνονται κατά 50% συγκεκριμένες χρεώσεις των τραπεζών στα POS, η οποία αναμένεται να κατατεθεί αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη στη Βουλή:

«Οι χρεώσεις στα μικρά ποσά είναι μεγάλες και κατόπιν συζητήσεων αποφασίστηκε η νομοθετική ρύθμιση που θα τις μειώνει κατά 50% για ποσά έως 10 ευρώ», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης. Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι δεν θα δοθεί παράταση στη διασύνδεση POS-ταμειακών μηχανών και πρόσθεσε ότι στις 2 Μαΐου θα εκδοθεί εγκύκλιος με όλες τις λεπτομέρειες.

Συμπλήρωσε, ότι η εφορία ξεκίνησε να ειδοποιεί τους 25.000 «εξαφανισμένους» που δεν έχουν κλείσει ραντεβού και πως ήδη έχουν μπει πρόστιμα.

Σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δε θα δοθεί παράταση μετά την 31η Ιουλίου, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής.

Οι δόσεις και η έκπτωση

Αρχικά η πληρωμή του φόρου που θα προκύψει θα γίνει σε 8 δόσεις (1η δόση έως 31 Ιουλίου 2024, 8η δόση έως 28 Φεβρουαρίου 2025), ενώ η εφάπαξ εξόφληση θα έχει έκπτωση 3%.

Σημειώνεται, ότι για πρώτη φορά φέτος η έκπτωση θα ισχύει ακόμη και αν δοθεί παράταση. Για αυτή την περίπτωση θα μετατεθεί μεν η πληρωμή για το τέλος Αυγούστου, αλλά όσοι επιλέξουν τις δόσεις και όχι την εφάπαξ πληρωμή, θα πρέπει να καταβάλλουν μαζί τις δύο πρώτες δόσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα