ΑΘΗΝΑ
11:11
|
06.05.2024
Υπενθυμίζεται ότι η Ράφα, πέραν του μόνιμου πληθυσμού, φιλοξενεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους πρόσφυγες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός είναι «έτοιμος να εκκενώσει Παλαιστίνιους αμάχους από τη Ράφα και να επιτεθεί στα καταφύγια της Χαμάς στη νότια πόλη της Λωρίδας της Γάζας», δήλωσε υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters την Τετάρτη, παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις για την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή που θα προκαλέσει μια χερσαία επίθεση.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ αγόρασε 40.000 σκηνές, η καθεμία χωρητικότητας 10 έως 12 ατόμων, για να στεγάσει τους Παλαιστίνιους που θα εκκενώσει, οι οποίοι έχουν βρει καταφύγιο στη Ράφα, δήλωσε στο πρακτορείο αξιωματούχος του στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι η Ράφα, πέραν του μόνιμου πληθυσμού, φιλοξενεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους πρόσφυγες, που διέφυγαν από τις ισραηλινές επιθέσεις στην υπόλοιπη Λωρίδα.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε ότι το Ισραήλ «προχωρά» με τη χερσαία επιχείρηση, χωρίς να δώσει χρονοδιάγραμμα.

Πηγή της ισραηλινής κυβέρνησης ανέφερε ότι το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου σχεδιάζει να συνεδριάσει τις επόμενες δύο εβδομάδες, για να σχεδιάσει την εκκένωση αμάχων, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα