ΑΘΗΝΑ
09:44
|
06.05.2024
Παράλληλα, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) μεταφέρθηκε ο βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, βάσει του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα, για την επίθεσή του κατά βουλευτή.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, με το κόμμα να υποστηρίζει ότι έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος κρατείται προς το παρόν στη ΓΑΔΑ και αναμένεται εντός της ημέρας να μεταχθεί ενώπιον του εισαγγελέα στην Ευελπίδων, υπό την προϋπόθεση ότι θα περαιωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίας. Σε αντίθετη περίπτωση θα κρατηθεί και η μεταγωγή του στην Ευελπίδων θα γίνει αύριο το πρωί. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλας, το άρθρο 157 προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη.

Ακόμα, ο πρόεδρος της επισήμανε ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

Μετά το επεισόδιο,ο κ. Τασούλας διέταξε την απομάκρυνση του Φλώρου από το κοινοβούλιο με τη συνδρομή της φρουράς ενώ εισηγήθηκε στο Σώμα τον 15θήμερο αποκλεισμό του ανεξάρτητου βουλευτή, από κάθε εργασία της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα