ΑΘΗΝΑ
02:55
|
06.05.2024
Δεν φαίνεται να κλείνει το «ιερό μέτωπο» με τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του Πρωθυπουργού,
O Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η έννοια της βίας δεν έχει καμία θέση ούτε εντός ούτε εκτός Εκκλησίας» τόνισε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, σχολιάζοντας τα τελευταία περιστατικά επιθέσεων σε πολιτικούς σχετικά με την στάση τους στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Ερωτώμενος για τις εκτιμήσεις ότι κλείνει το «ιερό μέτωπο» με τη συνάντηση, το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής, στο Δήλεσι Βοιωτίας μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του Πρωθυπουργού, ο κκ Χρυσόστομος τόνισε ότι δεν πρόκειται για «βεντέτα», αλλά για ζήτημα ταυτότητας της Εκκλησίας.

«Δεν είναι θέμα βεντέτας. Η Εκκλησία από την αρχή τοποθετήθηκε με τον πλέον ευγενέστερο τρόπο. Είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει αποδεκτό γιατί είναι αντίθετο προς την ταυτότητά της, προς την διδασκαλία της. Αυτό η Εκκλησία δεν μπορεί να το αλλάξει με κανέναν τρόπο», υπογράμμισε.

Ο Μητροπολίτης εξέφρασε την άποψη ότι η ελληνική κοινωνία σήμερα δεν μπορεί να αποδεχθεί ένα τέτοιο νομοθέτημα.

«Όχι η δεν σηκώνει η Εκκλησία κανέναν μπαϊράκι. Απλά οι άνθρωποι που πιστεύουν και βρίσκονται στην Εκκλησία δεν πρόκειται να αποδεχθούν ποτέ μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση», ανέφερε προσθέτοντας ότι όποτε εμφανίζεται το ζήτημα η Εκκλησία θα λέει τις θέσεις της και η Πολιτεία θα κάνει «ό,τι νομίζει και μπορεί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα