ΑΘΗΝΑ
13:14
|
29.05.2024
«Δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν. Να κάνουν τα πάντα για τον πατέρα μου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ...» είπε.
Γιάννης Καλλιάνος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέχεια στις καταγγελίες που έκανε για την νοσηλεία του πατέρα του έδωσε σήμερα με νεότερες δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Καλλιάνος, που χρειάστηκε να αποκτήσει πικρή προσωπική εμπειρία για να διαπιστώσει την οικτρή κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας στην οποία σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει το κόμμα που κυβερνά και το οποίο υπηρετεί ως βουλευτής.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αττικόν» και στη δήλωση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την περιπετειώδη νοσηλεία του 79χρονου πατέρα του στη ΜΕΘ μόνο αφότου έπαθε ανακοπή, ο Καλλιάνος τόνισε πως δεν πείθεται από τις αντιδράσεις αυτές.

 «Δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν. Να κάνουν τα πάντα για τον πατέρα μου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Θα φτάσω το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο» είπε ο Καλλιάνος προσθέτοντας πως «πάει τέλειωσε» ο Γιαννάκης «το καλό παιδί» και πως «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο».

Αποφεύγοντας να θίξει την ουσία του ζητήματος που είναι η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας από τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «δεν τα βάζει» με τον υπουργό Υγείας αλλά «με την κλινική που νοσηλευόταν ο πατέρας μου».

«Εύχομαι, αν έχει παιδιά ο διοικητής του Αττικόν κ. Αποστολόπουλος και ο κάθε γιατρός που είναι στη συγκεκριμένη κλινική του νοσοκομείου, να μην δουν τα παιδιά αυτών των ανθρώπων τον πατέρα τους να παλεύει όπως είδα εγώ τον δικό μου» ανέφερε με ένταση.

«Ζητούσαμε να μπει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και μας έλεγαν ότι πήγαινε καλύτερα. Ο πατέρας μου τελικά έπαθε ανακοπή και τώρα είναι στην εντατική. Έπρεπε να μπει νωρίτερα. Τη νύχτα σχεδόν “έφυγε” ο πατέρας μου. Τον επανέφεραν αλλά δίνουν 5 με 15% πιθανότητα να ζήσει» κατέληξε.

Τι ανέφερε το νοσοκομείο Αττικόν στην ανακοίνωσή του

Ανακοίνωση για τη νοσηλεία του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου, εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι). Στις 22/4 ο ασθενής ανέφερε υποκειμενική επιδείνωση, με σταθερά ζωτικά σημεία και εξετάσεις για την κατάσταση του (καλή επικοινωνία, καλή ανταλλαγή αερίων και αυτόματη αναπνοή, σταθερή αιμοδυναμική εικόνα χωρίς υποστήριξη), εικόνα που δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ. Κατά τη διάρκεια της 23/4 παρουσίασε σημεία ήπιας, αλλά επιδεινούμενης ιστικής υποξίας (καλή επικοινωνία και ανταλλαγή αερίων, αλλά ήπια αύξηση του γαλακτικού που την προηγούμενη ημέρα ήταν απόλυτα φυσιολογικό), αξιολογήθηκε από τη ΜΕΘ και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 18.30. Κατά την προετοιμασία της μεταφοράς ο ασθενής έκανε συγκοπτικό επεισόδιο και διασωληνώθηκε. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση, σε μηχανική υποστήριξη οργάνων και συστημάτων.

Η κάλυψη των περιστατικών που χρήζουν εντατικής θεραπείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κατά τη διάρκεια της ταραχώδους τελευταίας πενταετίας όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς του ΠΓΝ ‘Αττικόν’ καλύφθηκαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας.

Διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα.

Κατανοούμε τη συναισθηματική φόρτιση, συμπαραστεκόμαστε στον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας και καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη αυτού του βαρύτατου και σύνθετου περιστατικού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα κυβέρνηση στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

Νέο επίδομα ανεργίας με αναδιανομή της φτώχειας

Έφοδοι σε γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στο πλαίσιο έρευνας για ρωσική επιρροή

Αποκάλυψη Τέμπη: Σε κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε το μπάζωμα του χώρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα