ΑΘΗΝΑ
05:01
|
06.05.2024
Εκπρόσωποι από 106 χώρες στην Αγία Πετρούπολη για την 12η Διεθνή Σύνοδο Ύπατων Εκπροσώπων για Θέματα Ασφάλειας.
Με ιδιαίτερες αναφορές στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα το μήνυμα του Ρώσου προέδρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης και στην ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας με όλους τους ενδιαφερόμενους εταίρους, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε μήνυμά του προς τους συμμετέχοντες στη 12η Διεθνή Σύνοδο Ανωτάτων Εκπροσώπων για Θέματα Ασφάλειας που ξεκίνησε χθες στην Αγία Πετρούπολη με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 106 χώρες.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με όλους τους ενδιαφερόμενους εταίρους για την υποστήριξη της παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας και τη δημιουργία μιας νέας πολυπολικής διεθνούς τάξης που θα ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των εθνών», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στην τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου στη Μόσχα

Αναλυτικά στο μήνυμά του αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Αναμφίβολα, η διεθνής τρομοκρατία παραμένει μια από τις σοβαρότερες απειλές του 21ου αιώνα. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές δεν καθοδηγούνται μόνο από ριζοσπαστικές ομάδες, αλλά εμπλέκουν και υπηρεσίες πληροφοριών ορισμένων εθνών. Στόχος τους είναι να υπονομεύσουν τα συνταγματικά θεμέλια και να αποσταθεροποιήσουν κυρίαρχα κράτη, τροφοδοτώντας τη διεθνική και διαθρησκευτική διχόνοια. Ταυτόχρονα, οι τακτικές που χρησιμοποιούν αυτοί οι εγκληματίες γίνονται όλο και πιο περίπλοκες και βάρβαρες.

Για άλλη μια φορά αυτό φάνηκε από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στις 22 Μαρτίου στην περιοχή της Μόσχας. Οι υπηρεσίες πληροφοριών και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Ρωσίας ερευνούν και εξετάζουν κάθε λεπτομέρεια αυτής της απεχθούς πράξης, εντοπίζοντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των υποκινητών, των χορηγών και των ενορχηστρωτών. Κανένας από αυτούς δεν πρέπει να ξεφεύγει από την τιμωρία».

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης διάσκεψης, οι εκπρόσωποι αναμένεται να αναλύσουν το παγκόσμιο τοπίο, να συζητήσουν βασικές πτυχές της παγκόσμιας και περιφερειακής σταθερότητας και να μοιραστούν προοπτικές για την ενίσχυση των απαντήσεων στις πιο επείγουσες και επικίνδυνες σύγχρονες προκλήσεις, τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι η συνάντηση «θα ενισχύσει τη συνεργασία προς το αμοιβαίο όφελος των χωρών που συμμετέχουν και των λαών τους, προς το συμφέρον της ειρήνης και της σταθερότητας παγκοσμίως».

Η ατζέντα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει επίσης το θέμα της διατήρησης της εθνικής ταυτότητας και των παραδοσιακών αξιών ως αναπόσπαστο στοιχείο της υποστήριξης της διεθνούς ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις σε δύο θεματικά στρογγυλά τραπέζια, το ένα για την συνεργασία στην αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης και το άλλο για την προστασία του πληθυσμού εν μέσω στρατιωτικών συγκρούσεων και φυσικών και ανθρωπογενών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα