ΑΘΗΝΑ
13:36
|
29.05.2024
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ν.Υόρκης διέταξε τη διεξαγωγή νέας δίκης για την υπόθεση-ορόσημο του αμερικανικού κινήματος #MeToo.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό ανέτρεψε το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης,  διατάσσοντας τη διεξαγωγή νέας δίκης για την υπόθεση-ορόσημο του αμερικανικού κινήματος #MeToo.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του δικαστηρίου αφορά την καταδίκη του 2020, όπου ο κινηματογραφικός παραγωγός βρέθηκε ένοχος για κατηγορίες σεξουαλικών εγκλημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα.

Το Εφετείο της Νέας Υόρκης απεφάνθη ότι ο δικαστής που προέδρευσε στην υπόθεση του Γουάινστιν είχε τελέσει ένα κρίσιμο λάθος, επιτρέποντας στους εισαγγελείς να καλέσουν ως μάρτυρες γυναίκες που δεν συμμετείχαν στη δίκη, λαμβάνοντας υπόψιν τις καταθέσεις τους. Το Εφετείο ακύρωσε την απόφαση με ετυμηγορία 4-3.

Ο 72χρονος Γουάινστιν εκτίει ποινή 23 ετών σε φυλακή της Νέας Υόρκης, μετά την καταδίκη του για εγκληματική σεξουαλική πράξη εις βάρος εργαζομένης σε κινηματογραφική παραγωγή το 2006, αλλά και βιασμό και επίθεση κατά ηθοποιού το 2013.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Τουλάχιστον 28 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Νέο επίδομα ανεργίας με αναδιανομή της φτώχειας

Φωτιά στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής

Δημήτρης Σταρόβας: Εξιτήριο από το Τζάνειο μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα