ΑΘΗΝΑ
19:00
|
04.05.2024
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φοιτητές. Φουντώνει το αντιπολεμικό φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ.
Μάικ Τζόνσον
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποδοκιμάστηκε έντονα από φοιτητές ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, κατά τη χθεσινή (24/4) επίσκεψη του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, την ώρα που το αμερικανικό φοιτητικό κίνημα βράζει λόγω των ισραηλινών εγκλημάτων πολέμου στην Γάζα, με τη συμβολή των ΗΠΑ.

Στόχος της επίσκεψης του Τζόνσον ήταν «η υποστήριξη των Εβραίων φοιτητών του Πανεπιστημίου», ενώ ταυτόχρονα κατηγόρησε τη διοίκηση ότι απέτρεψε να τους προστατέψει και έδωσε βήμα σε μία αντισημιτική μειοψηφία να τους εκφοβίσει. Ταυτόχρονα κάλεσε τους φοιτητές να επιστρέψουν στα μαθήματά τους και άφησε υπόνοιες περί παρέμβασης της Εθνοφρουράς στα Πανεπιστήμια ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.

Οι φοιτητές τον αγνόησαν και ορισμένοι τον γιούχαραν συνεχίζοντας την παραμονή στο κάμπους.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται κατά μήκος όλης της χώρας

Στο Πανεπιστήμιο του Όστιν, στο Τέξας, η αστυνομία διέλυσε χθες μία διαδήλωση και συνέλαβε 20 άτομα. Παρόμοιο σκηνικό χθες και στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, όπου οι φοιτητές παραδόθηκαν στην αστυνομία και άλλες 2 συλλήψεις στο Οχάιο

Άλλες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στο Ρόουντ Άιλαντ, στο Πολυτεχνείο της Καλιφόρνια, στο ΜΙΤ και στο Αν Άρμπορ και στη Νέα Υόρκη.

Οι φοιτητές ζητούν από τα πανεπιστήμια να «σταματήσουν την συμμετοχή στη γενοκτονία» και να σταματήσουν να επενδύουν μεγάλα κεφάλαια των Σχολών σε εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή όπλων και σε άλλες βιομηχανίες που υποστηρίζουν τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Το Ισραήλ αρνείται σθεναρά κάθε υπόνοια ότι διαπράττει γενοκτονία στον παλαιστινιακό θύλακα, αν και το Διεθνές Δικαστήριο δήλωσε ότι η κατηγορία είναι «εύλογη».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα