ΑΘΗΝΑ
00:39
|
05.05.2024
Αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα, που βρίσκεται, με μόλις 2 ποσοστά, πάνω από τη Ρουμανία.
Eurostat για απασχόληση στην Ε.Ε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρνητικό ρεκόρ, ακόμα μια φορά, για την Ελλάδα, καθώς η χώρας μας έχει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην Ε.Ε., σύμφωνα με τη Eurostat .

Βάσει, λοιπόν, των στοιχείων της Eurostat που δόθηκαν σήμερα (25/4) στη δημοσιότητα τα χαμηλότερα ποσοστά απασχόλησης καταγράφηκαν στην Ιταλία (66%), στην Ελλάδα (67%) και στη Ρουμανία (69%).

Μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. με τα υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης είναι η Ολλανδία (84%), η Σουηδία (83%) και η Εσθονία (82%).

Το ποσοστό απασχόλησης των πολιτών στην Ε.Ε. το 2023, σύμφωνα με τη Eurostat, κατέγραψε νέο υψηλό ρεκόρ, με τους απασχολούμενους ηλικίας 20 έως 64 ετών να ξεπερνούν το 75% (195,3 εκατομμύρια). Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην Ε.Ε., που καταγράφηκε από την έναρξη καταγραφής στοιχείων το 2009 και σηματοδοτεί τρία συνεχή έτη αύξησης, μετά την πτώση της απασχόλησης στο 72% το 2020, λόγω της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή το 2023, το ποσοστό των απασχολουμένων στην ΕΕ με υπερπροσόντα (όταν άτομα με τριτοβάθμια εκπαίδευση απασχολούνται σε επαγγέλματα που δεν απαιτούν τόσο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης) ήταν 22%, με 21% για τους άνδρες και 23% για τις γυναίκες. 

Τα υψηλότερα ποσοστά υπερπροσόντων στην Ε.Ε. καταγράφονται στην Ισπανία (36%), στην Ελλάδα (31%) και στην Κύπρο (30%), ενώ τα χαμηλότερα καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (5%), στη Δανία και στην Τσεχία (13%).

Πίνακας Eurostat με υπερπροσόντα εργαζόμενων στην ΕΕ

Σε 18 από τις 27 χώρες της ΕΕ, οι γυναίκες είχαν υψηλότερα ποσοστά υπερπροσόντων από τους άνδρες, με τις μεγαλύτερες διαφορές να καταγράφονται στη Μάλτα και τη Σλοβακία (και οι δύο +8 ποσοστιαίες μονάδες) και την Ιταλία (+7 ποσοστιαίες μονάδες).

Ωστόσο, σε 9 χώρες της ΕΕ, οι άνδρες είχαν υψηλότερα ποσοστά υπερπροσόντων, με τις μεγαλύτερες διαφορές να καταγράφονται στη Λιθουανία (+5 ποσοστιαίες μονάδες), τη Λετονία (+4 ποσοστιαίες μονάδες) και τη Βουλγαρία (+3 ποσοστιαίες μονάδες).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα