ΑΘΗΝΑ
15:05
|
29.05.2024
Σε αδιανόητο μέτρο - αλλά κανονικοποιημένο στη Γαλλία - προχώρησε ο ακροδεξιός δήμαρχος του Μπεζιέ.
Σύλληψη ανηλίκων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία αδιανόητη κίνηση προχώρησε ο ακροδεξιός δήμαρχος του Μπεζιέ, Ρομπέρ Μενάρ, εφαρμόζοντας απαγόρευση κυκλοφορίας στα ανήλικα κάτω των 13 ετών με πρόφαση την εγκληματικότητα των ανηλίκων.

Ο Ρομπέρ Μενάρ, ο ανεξάρτητος δήμαρχος της νότιας πόλης Μπεζιέ, δήλωσε την Τρίτη ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει κάθε βράδυ σε τρεις γειτονιές από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Τα παιδιά μπορούν να βρίσκονται έξω μόνο εάν συνοδεύονται από ενήλικους.

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή «άμεσου κινδύνου για τους ίδιους ή τους άλλους», οι ανήλικοι μπορούν να συνοδεύονται είτε στο σπίτι τους είτε σε αστυνομικό τμήμα, αναφέρεται σε διάταγμα που κατατέθηκε στη διοίκηση της τοπικής αστυνομίας.

Οι γονείς των εν λόγω παιδιών ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις, εάν υπάρξει παράβαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ο Μενάρ, πρώην συνεργάτης της ηγέτιδας της Γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της αστικής βίας – και συγκεκριμένα της πυρπόλησης ενός σχολείου το 2019 και των ταραχών τον Ιούλιο του 2023 – και επειδή ένας αυξανόμενος αριθμός ανηλίκων «αφήνεται μόνος του τα μεσάνυχτα».

Νεανικό «κομβικό σημείο»

Η απαγόρευση κυκλοφορίας έρχεται 10 χρόνια μετά τη θέσπιση από τον Μενάρ ενός παρόμοιου διατάγματος, το οποίο αργότερα απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, επειδή δεν παρείχε στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη ιδιαίτερων κινδύνων για ανηλίκους κάτω των 13 ετών.

Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μενάρ δήλωσε ότι η παραβατικότητα των ανηλίκων κάτω των 13 ετών αποτελούσε “κομβικό σημείο” στα στατιστικά, επειδή δεν παραπέμπονταν σε δικαστήριο και δεν καταδικάζονταν.

Μέχρι και 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Τρίτη στο Μπεζιέ κατά της πολιτικής του ακροδεξιού δημάρχου.

Η Γαλλία διέταξε την περασμένη εβδομάδα απαγόρευση κυκλοφορίας για τα παιδιά κάτω των 18 ετών στο υπερπόντιο έδαφός της, τη Γουαδελούπη, για να αντιμετωπίσει ένα κύμα εγκληματικότητας.

Ο Κριστιάν Εστροσί, δήμαρχος της νότιας πόλης της Νίκαιας, δήλωσε στην τηλεόραση BFM ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει την απαγόρευση κυκλοφορίας για παιδιά κάτω των 13 ετών στην πόλη του με περισσότερους από 300.000 κατοίκους.

Αρκετές γαλλικές πόλεις έχουν εγκαταστήσει στο παρελθόν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για παιδιά για περιορισμένες περιόδους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Πράσινο φως» από Μακρόν και Σολτς στο Κίεβο για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας «Έξω από την Ε.Ε.-Αποχή από τις Ευρωεκλογές»

Το Politico ξεσκεπάζει την Ούρσουλα: Καμπάνια κατά παράβαση των δικών της κανόνων  

Σουηδία: Πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 1,16 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα