ΑΘΗΝΑ
04:19
|
05.05.2024
Ο ευρωβουλευτής έκρυβε το περιστέρι μέσα στην τσάντα του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιδράσεις προκάλεσε η «συμβολική» κίνηση ενός Σλοβάκου ευρωβουλευτή, ο οποίος αποφάσισε να ελευθερώσει ένα περιστέρι εντός του Ευρωκοινοβουλίου, σε «μια χειρονομία για παγκόσμια ειρήνη», προκαλώντας σύγχυση και έκπληξη σε όσους βρίσκονταν στην αίθουσα.

Το πρωτόγνωρο περιστατικό έλαβε χώρα την Τετάρτη, όταν κατά την διάρκεια ομιλίας του, ο ηγέτης του δεξιού κόμματος Slovak Patriot, Μίροσλαβ Ραντατσόφσκι, έβγαλε μέσα από την τσάντα του ένα λευκό περιστέρι.

Κρατώντας το περιστέρι, ο ευρωβουλευτής δήλωσε πως εύχεται ειρήνη «σε όλο τον κόσμο, τους Ρώσους και τους Ουκρανούς».

«Θα ήθελα να αφήσω ελεύθερο αυτό το περιστέρι ως σύμβολο ειρήνης, για να συμβολίσει ότι η Ευρώπη χρειάζεται ειρήνη. Ας αφήσουμε αυτό το περιστέρι να μας ενώσει όλους», δήλωσε, αφήνοντας το περιστέρι να πετάξει εντός της αίθουσας.

Ωστόσο, η κίνηση του Σλοβάκου ευρωβουλευτή, αντί να φέρει ειρήνη, προκάλεσε αντιδράσεις στην αίθουσα, με τη Γαλλίδα ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Καρολίν Ρουζ, να θέτει ζήτημα παραβίασης του κανονισμού της Ευρωβουλής.

«Χρησιμοποίησε ένα ζώο, κρυμμένο στην τσάντα του σαν ένα απλό αντικείμενο, μόνο και μόνο για να κάνει μια δήλωση ειρήνης σήμερα. Τι θα κάνετε για να πάρετε αυτό το ζώο πίσω, κύριε; Πού είναι η καλή μεταχείριση των ζώων στη χειρονομία αυτού του ομιλητή; Το βρίσκω απολύτως απαράδεκτο», είπε ο Ρουζ.

Καθώς το πουλί φτερούγιζε στην αίθουσα, ένας άλλος συνάδελφος ρώτησε τον Ραντατσόφσκι: «Μπορείς και να το πιάσεις;».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα