ΑΘΗΝΑ
09:47
|
07.05.2024
Για τους Προέδρους των ΗΠΑ, η Αμερική είναι η χώρα της Ελευθερίας μόνο στα λόγια. Στην πράξη, όποιος δεν συμφωνεί με το κατεστημένο είναι εχθρός.
Φοιτητής συλλαμβάνεται από αστυνομικούς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα καυστικό βίντεο με την υποκρισία των κυβερνώντων στις ΗΠΑ και τις αερολογίες περί «δημοκρατίας», «ελευθερίας λόγου» και δράσης ανάρτησε στην πλατφόρμα Χ η βρετανική ψηφιακή εφημερίδα The Cradle, αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο του αυταρχισμού σε μία χώρα που αρέσκεται να αυτοαποκαλείται «Γη της Ελευθερίας» και να κουνά το δάκτυλο σε δεκάδες άλλες χώρες της υφηλίου κάνοντας κηρύγματα περί «ελευθερίας», ισότητας και «ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το βίντεο ξεκινά με τον γηραλέο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να φωνάζει σθεναρά πως «είμαστε στον πυρήνα μας δημοκρατία. Πρέπει να την υπερασπιστούμε. Να την προστατεύσουμε! Να ορθώσουμε το ανάστημά μας για αυτή!».

Στη συνέχεια εμφανίζεται ο «Δημοκρατικός» πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να ευχαριστεί τους ένστολους για την «υπεράσπιση της…ελευθερίας του να σκεφτόμαστε ό,τι θέλουμε και να λέμε ό,τι σκεφτόμαστε».

«Άλλοι λαοί αλλού παλεύουν ή και πεθαίνουν για την ευκαιρία να έχουν αυτές τις ελευθερίες» συνεχίζει ο Ομπάμα ενώ το βίντεο δείχνει εικόνες από τις βίαιες συλλήψεις φοιτητών και καθηγητών σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ που καταγγέλλουν τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα και απαιτούν τον τερματισμό του.

Όμως, το Cradle δεν ξεχνά ούτε τον τέως Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που τον εμφανίζει να λέει πως «γεννηθήκαμε ελεύθεροι και θα παραμείνουμε ελεύθεροι» ούτε τον παλιότερο Πρόεδρο Τζ. Ου. Μπους που έλεγε πως τάχα οι ΗΠΑ στηρίζουν τα προοδευτικά και δημοκρατικά κινήματα…

Όπως όπως λέει και ένα ρητό, αδιάψευστο τεκμήριο λόγου είναι η πράξη. Και εάν οι πράξεις δεν δικαιώνουν το λόγο, τότε πολύ απλά πρόκειται για αερολογία και καθαρή υποκρισία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυστραλία: Ο θετός γιος του Σίρσκι συμμετέχει σε μοτοπορεία για την Ημέρα της Νίκης

Παρίσι: Σι και Μακρόν συζήτησαν περί εμπορίου και Ρωσοουκρανικού

Πούτιν: Ορκίζεται Πρόεδρος για 5η φορά

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα θα μείνει σημείο αναφοράς στην ιστορία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα