ΑΘΗΝΑ
15:15
|
06.05.2024
Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.
Τρία χρόνια από τότε που ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη παρέσυρε και σκότωσε τον 23χρονο έξω από τη Βουλή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια έκρινε το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον αστυνομικό, οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη για τον θάνατο του 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη στο τροχαίο που σημειώθηκε έξω από την Βουλή στις 12 Μαρτίου του 2021.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Μετά την ενοχή του ο κατηγορούμενος αιτήθηκε δια της υπεράσπισης του την αναγνώριση του πρότερου σύννομου βίου, λέγοντας πως δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την απόρριψη της αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης, λέγοντας πως από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως ο κατηγορούμενος δεν επιδείκνυε σύννομη συμπεριφορά, παραβιάζοντας τον ΚΟΚ. «Δεν ήταν μία παραφωνία η συμπεριφορά που επέδειξε κατά την τέλεση του τροχαίου» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική. Η μοτοσυκλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού. Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο το μήκος της λωρίδας κυκλοφορίας» ανέφερε στην πρόταση ενοχής, χθες ο εισαγγελέας, κρίνοντας πως ο κατηγορούμενος «οδηγούσε με απερισκεψία και χωρίς την απαιτούμενη προσοχή» στρίβοντας αριστερά για να εισέλθει στη Βουλή παρά την ύπαρξη σηματοδότησης που έδειχναν αναγκαστική ευθεία πορεία για τα οχήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Σέρρες: 14χρονη κατήγγειλε τον πατριό της για συστηματικό βιασμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα