ΑΘΗΝΑ
18:14
|
06.05.2024
«Σταθερή γραμμή μας είναι το Ευαγγέλιο», η απάντηση του Αρχιεπισκόπου στις προτροπές Βελόπουλου προς τους βουλευτές της ΝΔ να μην πάνε το Πάσχα στην Εκκλησία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Αυτές οι ημέρες είναι άγιες ημέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στις προτροπές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες κατά πολιτικών το Πάσχα σχετικά με το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Από το Δήλεσι Βοιωτίας όπου μαζί με τον πρωθυπουργό επισκέπτεται σήμερα δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και ενώ εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ανακωχή στον «ιερό πόλεμο» κυβέρνησης – Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Έχουμε τις σταθερές γραμμές μας. Το Ευαγγέλιο, τον λόγο του Θεού, τις θέσεις της Εκκλησίας. Πέρα από αυτές τις θέσεις δεν μπορούμε να κινηθούμε. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος ούτε οποιασδήποτε πολιτικός», προσφέροντας έτσι «χείρα βοηθείας» στην ΝΔ που βλέπει δημοσκοπικές διαρροές προς τα δεξιά της.

«Δεν μπορώ να πάω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο. Ας μου τα πει οποιοσδήποτε Πρωθυπουργός. Κοιτάω αυτό που λέει το Ευαγγέλιο», ανέφερε ο κ.κ. Ιερώνυμος απαντώντας σε ερωτήσεις για τις διαφορετικές θέσεις που έχει με τον Πρωθυπουργό.

«Νομίζω ότι καθώς μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα τα λόγια σας ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλο με αγάπη και σεβασμό αντηχούν σήμερα περισσότερο επίκαιρα παρά ποτέ», είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία κυβέρνησης- Εκκλησίας στο θεσμικά καθορισμένο πλαίσιο ήταν και παραμένει εξαιρετικά στενή.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Βελόπουλος με ανάρτησή του στο X, έκανε λόγο για παραποίηση των δηλώσεών του και απόλυτη συμφωνία του με όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος. «Κανένας πολιτικός αρχηγός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον Κλήρο ούτε στην Ιεραρχία, όπως και η Ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους», έγραψε με νόημα, κάνοντας λόγο για προεκλογική εργαλειοποίηση των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου από τον πρωθυπουργό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υεμένη: συνελήφθησαν κατάσκοποι αμερικανοϊσραηλινής μονάδας

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Χτύπημα στην χώρα με Βρετανικά όπλα θα απαντηθεί με χτύπημα σε βρετανική βάση

Επίθεση στην Ράφα: Καταδικάζουν διεθνείς αξιωματούχοι

Γεραπετρίτης: Πρέπει να αποτραπεί η εισβολή στην Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα