ΑΘΗΝΑ
22:11
|
07.05.2024
Οι κάμερες του Αστεροσκοπείου κατέγραψαν την σκόνη από τη Σαχάρα ή αλλιώς «Minerva Red».
Βίντεο Meteo
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Meteo έβγαλε βίντεο timelapse σχετικά με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα στις 23 και 24 Απριλίου. Το εντυπωσιακό timelapse βίντεο δημοσίευσε το meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Όπως θα δείτε στα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες του Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη, η σκόνη από τη Σαχάρα ή αλλιώς «Minerva Red» μέσα σε λίγες ώρες μετέτρεψε το τοπίο σε πορτοκαλί ενώ κατέστησε την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Πατήστε την παρακάτω εικόνα, για να δείτε το βίντεο:

«Νέο επεισόδιο ίσως και πιο έντονο μέχρι τα μέσα Μαΐου» Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης αναφέρθηκε στο φαινόμενο σε πρόσφατη συνέντευξή του ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου εκτιμώντας ότι πλέον θα το συναντάμε όλο και πιο συχνά.

«Η αφρικανική σκόνη είναι κάτι που έχουμε συναντήσει ίσως πριν από 15 χρόνια», υπογράμμισε και σημείωσε πως πλέον «θα έχουμε μεγαλύτερη συχνότητα των φαινομένων και πιο νωρίς τη θερινή περίοδο».

Σύμφωνα με τον καθηγητή το φαινόμενο «είναι χαρακτηριστικό της ξηρασίας και της σχετικής ερημοποίησης εδαφών με αποτέλεσμα ο συνολικός όγκος σωματιδίων να είναι πολύ μεγαλύτερος» και σημείωσε ότι «αλλάζουν οι ροές του ανέμου καθώς αλλάζει το κλίμα. Αυτό επηρεάζει ακόμα περισσότερο σε σχέση με την αφρικανική σκόνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα