ΑΘΗΝΑ
17:44
|
06.05.2024
Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή, 26 Απριλίου, στις 18.00, έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε σπίτι φοιτητών στο Ρέθυμνο εισέβαλε η αστυνομία στις 5.00 τα ξημερώματα, προχωρώντας σε δύο προσαγωγές, λόγω υποψίας των αρχών πως τα άτομα σχετιζόταν με κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη, σύμφωνα με καταγγελία φοιτητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αρκετή ώρα στο τμήμα και αφού προηγήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες οι φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες, καθώς εκτός άλλων αποδείχτηκε ότι εκείνη τη μέρα βρισκόταν στην Αθήνα.

Το περιστατικό γνωστοποίησε με ανακοίνωση του το σχήμα «Αντάρα Attack» Ρεθύμνου, του οποίου μέλος είναι μια εκ των φοιτητών που προσήχθησαν. Το σχήμα καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή, 26 Απριλίου, στις 18.00, έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εισβολή ομάδας αστυνομικών στο σπίτι φοιτητών, συνδικαλίστριας μέλους της ΑΝΤΑΡΑ Attack το πρωί ενώ κοιμόταν και την προσαγωγή τους στην ασφάλεια!

Οι μπάτσοι μπούκαραν στο σπίτι και δήλωσαν ότι όλη αυτή η επιχείρηση έγινε για να βρεθεί ποιος ευθύνεται για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη. Εν τελεί μετά από ώρα οι φοιτητες/τριες αφέθηκαν ελεύθεροι/ες χωρίς κατηγορίες.

Είναι όμως ξεκάθαρο ότι ο πραγματικός λόγος είναι η στοχοποίηση και η τρομοκρατία που εξαπολύονται σε κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται συλλογικά, στο φοιτητικό και ευρύτερα το κίνημα, όπως φαίνεται και από τις πειθαρχικες διώξεις που την ίδια περίοδο ασκούνται σε αγωνιστές/τριες φοιτητές/ τριες στην Πάτρα αλλά και την ποινικη διωξη φοιτητων του Πολυτεχνείου Κρητης τα προηγούμενα χρόνια. Αντίστοιχα, είναι σαφής η πρόθεση ποινικοποιησης κάθε μορφής αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ και σύσσωμο το αστικο πολιτικό σύστημα στηρίζουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ που διεξάγει γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινακου λαού με τις πλάτες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Δεν θα αφήσουμε την Ασφάλεια Ρεθύμνου να μπαινει ανενοχλητη στα σπιτια μας ! Δεν θα περάσει η προσπάθεια φίμωσης κάθε φωνής που διεκδικεί μια ζωή με αξιοπρέπεια κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης και συστήματος . Μέσα από συλλογικούς αγώνες δίνουμε τη δικιά μας απάντηση!

Καλούμε στις 18:00 συγκέντρωση έξω απ’ το ΑΤ!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Ιρακινή Αντίσταση: Στοχεύσαμε Ισραηλινή βάση στην Χάιφα

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα