ΑΘΗΝΑ
17:31
|
06.05.2024
Στρατιωτικοπολιτικές δυνάμεις όπως οι ομάδες QUAD, AUKUS και η τριμερής ΗΠΑ-Ιαπωνίας-Φιλιππίνων, αναδιατάσσουν το σκηνικό στην περιοχή, λέει ο Σεργκέι Σοϊγκού.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στρατιωτικές και πολιτικές δομές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με προσανατολισμό στις ΗΠΑ, όπως οι ομάδες QUAD και AUKUS, προσπαθούν να αναδιατάξουν τις ισορροπίες στην περιοχή, από το επίκεντρο της ASIAN σε ένα νέο μοντέλο με επίκεντρο τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, κατά την διάρκεια συνάντησης των υπουργών Άμυνας του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO) που πραγματοποιείται στην Αστάνα.

Σχολιάζοντας ευρύτερα τις εξελίξεις στην περιοχή, ο κορυφαίος Ρώσος αξιωματούχος Άμυνας, τόνισε ότι ο «παράγοντας Ταϊβάν» χρησιμοποιείται ενεργά για να αυξήσει την πίεση στην Κίνα.

«Η αληλεπίδραση μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας και της Ρωσίας παίζει σταθεροποιητικό ρόλο στις παγκόσμιες διαδικασίες υπό συνθήκες της ασταθούς διεθνούς κατάστασης», δήλωσε από την πλευρά του ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Ντονγκ Γιουν.

«Σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι σχέσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεών μας να διατηρούν υψηλή δυναμική και να ανταποκρίνονται στις τάσεις της εποχής. Η αλληλεπίδρασή μας είναι σημαντική για τη στρατηγική σταθερότητα στον πλανήτη», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του στο περιθώριο της συνόδου.

Όσο αφορά στην ουκρανική σύγκρουση, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία προκλήθηκε από την Ουάσιγκτον, η οποία και εξακολουθεί να την συντηρεί ασκώντας άνευ προηγουμένου πιέσεις στους δυτικούς συμμάχους της τους οποίους έχει μετατρέψει σε «υπηρέτες».

Σύμφωνα με τον Σόιγκου, υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανάμειξης των ΗΠΑ σε εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής ανεπιθύμητων καθεστώτων.

Χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Λιβύη και την Συρία ο Ρώσος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι οικονομικές, πολιτικές, διπλωματικές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, βίαιες μέθοδοι χρησιμοποιούνται ευρέως ως μέσα επιρροής.

«Αυτή η τεχνική είναι πολύ καλά επεξεργασμένη: υποδαυλίζει και διατηρεί εστίες αστάθειας σε διάφορες περιοχές του κόσμου, δημιουργεί απειλές για την ασφάλεια ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στρατιωτική βοήθεια για να τις εξουδετερώσει», κατέληξε.

Τέλος, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, ο Σοϊγκού έκανε λόγο για διπλά μέτρα και σταθμά της Δύσης σχετικά με την εφαρμογή του ουσιαστικού δικαιώματος στην αυτοάμυνα, υπενθυμίζοντας την κατάφωρη ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Χτύπημα στην χώρα με Βρετανικά όπλα θα απαντηθεί με χτύπημα σε βρετανική βάση.

Επίθεση στην Ράφα: Καταδικάζουν διεθνείς αξιωματούχοι

Ιρακινή Αντίσταση: Στοχεύσαμε Ισραηλινή βάση στην Χάιφα

Γεραπετρίτης: Πρέπει να αποτραπεί η εισβολή στην Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα