ΑΘΗΝΑ
17:59
|
10.05.2024
Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και διήρκησαν περίπου δύο εβδομάδες.
Roscosmos
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σωτήριο έτος 2023, το φτωχό, πολυεθνοτικό (αν και πλειοψηφικά ρωσικό), πολυθρησκευτικό (αν και ηγεμονικά ορθόδοξο χριστιανικό, εξ ου και) υπανάπτυκτο, κακό και βάρβαρο κράτος της Ρωσίας, το οποίο εξακολουθεί και ως μετασοβιετικό να στέκεται εμπόδιο στην πραγμάτωση της δυτικής μας ουτοπίας, καθώς δεν μας αφήνει να ζήσουμε στα λιβάδια του τέλους της ιστορίας και της αιώνιας ειρήνης των Ιμμάνουελ Καντ, Φρίντριχ Χέγκελ και Φράνσις Φουκουγιάμα, κυκλοφόρησε την πρώτη επαγγελματική κινηματογραφική παραγωγή μεγάλου μήκους που γυρίστηκε στο διάστημα από επαγγελματία σκηνοθέτη και από ηθοποιούς (όχι ντοκιμαντέρ ή βίντεο από κοσμοναύτες).

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και διήρκησαν περίπου δύο εβδομάδες. Από το συνολικό υλικό που γυρίστηκε σε τροχιά, ή στο «διάστημα», περίπου το ένα τρίτο κινηματογραφήθηκε στην πολυδύναμη ρωσική εργαστηριακή μονάδα Nauka, άλλο ένα τρίτο στη μονάδα Zvezda και το υπόλοιπο σε άλλες μονάδες και τμήματα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), με το συνολικό υλικό που γυρίστηκε στο διάστημα να αποτελεί περίπου 30-40 λεπτά της τελικής διάρκειας της ταινίας. Προφανώς το έργο θα ήταν αδύνατον να ολοκληρωθεί δίχως τη συνεργασία με τη Roscosmos.

Στην πρώτη διπλή εικόνα που ακολουθεί έχουμε την εικονικότητα, την αποϋλοποίηση (dématérialisation/dematerialization) από το φυσικό περιβάλλον και τη συνεπακόλουθη εξαΰλωση σε εικονικά περιβάλλοντα μέσω της ψηφιοποίησης (για περισσότερα δες: Το Τέλος της Μεγάλης Παρέκκλισης, σελ. 139 και 317-328), και επιπλέον την προσομοίωση ως ψευδαίσθηση ή ως απάτη. Στην δεύτερη διπλή εικόνα έχουμε αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ως: the real thing.

Έχουμε, εδώ, δύο διαφορετικές κοσμοαντιλήψεις, νοοτροπίες, μεθοδολογίες ή προσεγγίσεις για τον κόσμο και τα πράγματα;

*

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Yulia Peresild, έγινε η πρώτη επαγγελματίας ηθοποιός που έπαιξε στο διάστημα, η πέμπτη γυναίκα στην ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας που ταξίδεψε σε τροχιά και η δεύτερη που εργάστηκε και έζησε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Ακολουθεί το trailer της ταινίας Vyzov/The Challenge (2023) σε σκηνοθεσία Klim Shipenko.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπέρ των δικαιωμάτων της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ψήφισε η Γενική Συνέλευση

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την ακρίβεια και τον υψηλό ΦΠΑ

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και πλήθος εκδηλώσεων το Σάββατο, 18/5/24

UNRWA: Κλείνουν τα κεντρικά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά από εμπρηστική επίθεση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα