ΑΘΗΝΑ
08:26
|
10.05.2024
Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη πυρομαχικών σε βάση στα δυτικά της Καμπότζης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Χουν Μανέ.
Η επαρχία Kampong Speu, στα δυτικά της Καμπότζης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη πυρομαχικών σε βάση στα δυτικά της Καμπότζης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Χουν Μανέ, μεταδίδει το Al Jazeera.

Η έκρηξη, η οποία τραυμάτισε επίσης αρκετούς στρατιώτες, σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Kampong Speu, ανέφερε ο Χουν Μανέ σε δήλωση στο Facebook, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Ο Χουν Μανέ είπε ότι «σοκαρίστηκε βαθιά» όταν έλαβε την είδηση της έκρηξης στη βάση στην επαρχία Kampong Speu.

Δεν έγινε αμέσως σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη και ο Χουν Μανέ δεν σχολίασε το θέμα στην ανάρτησή του.

Εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των στρατιωτών και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει για τις κηδείες τους και θα παράσχει αποζημιώσεις τόσο στους νεκρούς όσο και στους τραυματίες.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ένα κατεστραμμένο μονώροφο κτίριο στεφανωμένο από καπνό, καθώς και τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, με κατοίκους ενός κοντινού χωριού να μοιράζονται επίσης στο διαδίκτυο εικόνες με σπασμένα τζάμια.

Ο Χουν Μανέ, απόφοιτος της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ στο Γουέστ Πόιντ, προήχθη σε στρατηγό τεσσάρων αστέρων λίγο πριν εκλεγεί στην πρωθυπουργία, διαδεχόμενος τον πατέρα του Χουν Σεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί σε διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν

Στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα