ΑΘΗΝΑ
12:58
|
09.05.2024
Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου αυτή τη στιγμή, επομένως, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ντμίτρι Πεσκόφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου αυτή τη στιγμή, επομένως, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρει το TASS.

«Μέχρι στιγμής, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν υποθέσεις για συνομιλίες γιατί όλοι γνωρίζουν πολύ καλά τη στάση της Ουκρανίας να απορρίψει κάθε είδους διαπραγματεύσεις. Επομένως, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται», δήλωσε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου.

Τούτου λεχθέντος, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η θέση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν «είναι γνωστή». «Την τελευταία φορά που το ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον [Λευκορώσο] Πρόεδρο [Αλεξάντερ] Λουκασένκο», σημείωσε. Επανέλαβε επίσης ότι «η ρωσική στάση είναι συνεπής», απαντώντας έτσι σε ερώτηση εάν το προσχέδιο της συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης μπορεί να χρησιμεύσει ως θεμέλιο για συνομιλίες με το Κίεβο.

Στις 11 Απριλίου, ο Πούτιν και ο Λουκασένκο πραγματοποίησαν συνομιλίες στο Κρεμλίνο, όπου ο Ρώσος αρχηγός του κράτους τόνισε ξανά ότι η Ρωσία δεν είχε ποτέ απορρίψει μια ειρηνική επίλυση των διαφορών και ήταν πάντα διατεθειμένη να επιλύσει τη σύγκρουση με αυτόν τον τρόπο. Ο Λευκορώσος ηγέτης σημείωσε ότι οι συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης, που συνήφθησαν την άνοιξη του 2022, μπορεί να χρησιμεύσουν ως αφετηρία για συνομιλίες για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Τρομοκρατική οργάνωση οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης

Ημέρα της Νίκης: Στιγμιότυπα από την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν

Επιστολή κοινής πρωτοβουλίας στα αριστερά κόμματα από τον Αλέξη Χαρίτση

Τη διακοπή μεταφοράς όπλων στο Ισραήλ επιβεβαίωσε ο Λόιντ Όστιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα