ΑΘΗΝΑ
16:27
|
09.05.2024
Χιλιάδες υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος συγκεντρώθηκαν από όλη την Ισπανία για να καλέσουν τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να παραμείνει στη θέση του.
Κόσμος συγκεντρώνεται έξω από τα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) της Ισπανίας για να δείξει υποστήριξη στον Γενικό Γραμματέα του PSOE και Πρωθυπουργό Pedro Sanchez, στη Μαδρίτη, Ισπανία, 27 Απριλίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος ταξίδεψαν από όλη την Ισπανία για μια συγκέντρωση στη Μαδρίτη το Σάββατο για να καλέσουν τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να παραμείνει στη θέση του, αφού κατέπληξε τη χώρα αυτή την εβδομάδα λέγοντας ότι μπορεί να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, μεταδίδει το Reuters.

Ο Σάντσεθ είπε την Τετάρτη ότι θα υποχωρήσει «για λίγες ημέρες» για να αποφασίσει εάν θέλει να συνεχίσει να ηγείται της κυβέρνησης, αφού ένα δικαστήριο ξεκίνησε έρευνα για επιχειρηματική διαφθορά στις ιδιωτικές συναλλαγές της συζύγου του. Είπε ότι αυτό ήταν μέρος μιας συνεχούς εκστρατείας συκοφαντίας εναντίον του και της οικογένειάς του από πολιτικούς αντιπάλους.

Ο Σάντσεθ αρνείται τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της συζύγου του, Μπεγκόνα Γκόμεζ, και είπε ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του για το μέλλον του τη Δευτέρα.

«Πρωθυπουργέ, μείνε, Πέδρο, μείνε. Είμαστε μαζί σου», είπε η Μαρία Χεσούς Μοντέρο, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, σε συνεδρίαση της ομοσπονδιακής επιτροπής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στα κεντρικά γραφεία του στη Μαδρίτη.

Έξω, οι ευφορικοί υποστηρικτές συνωστίζονταν στους δρόμους και έπαιξαν δημοφιλή ποπ τραγούδια καλώντας τον Σάντσεθ να μείνει, με πολλές σημαίες να κυματίζουν ή με βαμμένα τα πρόσωπά τους.

Περίπου 12.500 υποστηρικτές συμμετείχαν στη συγκέντρωση, σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση.

«Ελπίζω να συνεχίσει, γιατί η Ισπανία πρέπει να συνεχίσει μαζί του. Αν όχι, με τρομάζει. Φοβόμαστε για το τι μπορεί να συμβεί», δήλωσε στο Reuters ο Λεονόρ Ρομέρο, 56 ετών, δημοτικός σύμβουλος από την Ουέλβα της νότιας Ισπανίας.

«Πρέπει να συνεχίσει. Νομίζω ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Θα μας αφήσει ορφανούς», είπε ο Χοσέ Λουίς Τρίγκο, 74 ετών, συνταξιούχος.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την κίνηση του Σάντσεθ.

«Ζητώ από όλους τους πολίτες να μην ξεγελιούνται. Η Ισπανία δεν έχει πρόβλημα, αυτός που έχει δικαστικό πρόβλημα είναι ο Σάντσεθ, η κυβέρνησή του, το κόμμα του και ο κύκλος του. Ας το λύσουν», δήλωσε ο Αλμπέρτο Νούνιεζ Φειτζού, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου συντηρητικόυ Λαϊκού Κόμματος, σε συνάντηση στην Ταραγόνα της Καταλονίας.

Η εισαγγελική αρχή της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ασκεί έφεση κατά της απόφασης της Τετάρτης από ένα δημοτικό δικαστήριο για να εξετάσει την ιδιωτική καταγγελία μιας ομάδας ακτιβιστών που συνδέεται με την ακροδεξιά κατά της Γκόμεζ για φερόμενη διαπραγμάτευση επιρροής και επιχειρηματική διαφθορά.

Ο Σάντσεθ ήρθε στην εξουσία το 2018.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας από Νταχάου: «Φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στον φασισμό»

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 40χρονου για ενδοοικογενειακή βία- «Κρεμάστηκα από το μπαλκόνι»

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ολονύχτια διαμαρτυρία την Δευτέρα για την Παλαιστίνη

Κύπρος: Απέπλευσε πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για την πλωτή προβλήτα στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα