ΑΘΗΝΑ
22:03
|
12.05.2024
Ο αριθμός των νεκρών από τα πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου 2023 έχει ανέλθει σε σχεδόν 34.500.
66 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών από τα πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της τρέχουσας κλιμάκωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης στις αρχές Οκτωβρίου 2023 έχει ανέλθει σε σχεδόν 34.500, με σχεδόν 77.600 τραυματίες, δήλωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, όπως μεταδίδει το TASS.

Σύμφωνα με το υπουργείο, έως και 34.454 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, εκ των οποίων 66 μόνο το τελευταίο 24ωρο. Ακόμη 138 άμαχοι τραυματίστηκαν την περασμένη ημέρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των τραυματιών σε 77.575, πρόσθεσε.

Οι εντάσεις αναζωπυρώθηκαν στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου αφού μαχητές της ριζοσπαστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς με έδρα τη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική εισβολή στο ισραηλινό έδαφος, σκοτώνοντας πολλούς Ισραηλινούς κατοίκους κιμπούτς που ζούσαν κοντά στα σύνορα της Γάζας και απήγαγαν περισσότερους από 240 Ισραηλινούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες , παιδιά και ηλικιωμένους. Το Ισραήλ κήρυξε πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και εξαπέλυσε βομβαρδισμούς του θύλακα και ορισμένων περιοχών στον Λίβανο και τη Συρία, καθώς και χερσαία επιχείρηση κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Συγκρούσεις σημειώνονται και στη Δυτική Όχθη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δυτικό Καναδά ωθεί χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

Στους 143 οι νεκροι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα