ΑΘΗΝΑ
11:25
|
14.05.2024
Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ ζήτησε να ενισχυθεί η αραβική αλληλεγγύη για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή.
Μπασάρ Άσαντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ ζήτησε να ενισχυθεί η αραβική αλληλεγγύη για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή, ανακοίνωσε το συριακό προεδρικό γραφείο μετά τη συνάντησή του με τον επισκεπτόμενο υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν Αμπντουλατίφ μπιν Ρασίντ Αλζαγιάνι, αναφέρει το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με το συριακό προεδρικό γραφείο, οι πλευρές συζήτησαν τις προετοιμασίες για την 33η σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου που πρόκειται να διεξαχθεί στη Μανάμα στα μέσα Μαΐου. «Ο Πρόεδρος Άσαντ καλωσόρισε τις προσπάθειες του Μπαχρέιν να διασφαλίσει την επιτυχία της προγραμματισμένης συνάντησης», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram. «Ο Σύρος ηγέτης ζήτησε να εδραιωθεί η αραβική ενότητα εν μέσω των επικίνδυνων εξελίξεων προκειμένου να επιτευχθεί σταθερότητα στην περιοχή».

«Τα ψηφίσματα της επικείμενης συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στη Μανάμα καλούνται να υπηρετήσουν τα κοινά συμφέροντα και να βοηθήσουν στη συγκέντρωση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα αραβικά έθνη», φέρεται να σημείωσε ο Άσαντ.

Στις 19 Μαΐου 2023, ο Σύρος ηγέτης συμμετείχε σε σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στη Σαουδική πόλη Τζέντα, για πρώτη φορά από το 2010 και το Συμβούλιο του Αραβικού Συνδέσμου είχε αποφασίσει να επαναφέρει τη Συρία ως μέλη της περιφερειακής κοινότητας.

Η ένταξη της Δαμασκού στον Αραβικό Σύνδεσμο ανεστάλη τον Νοέμβριο του 2011 εν μέσω της εσωτερικής κρίσης στη χώρα αυτή, η οποία συνεπαγόταν ένοπλη σύγκρουση. Μετά από έναν καταστροφικό σεισμό στις 6 Φεβρουαρίου 2023, η πλειονότητα των αραβικών εθνών επέλεξε να πλησιάσει τη Συρία και της πρόσφερε μεγάλης κλίμακας ανθρωπιστική βοήθεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Μπάιντεν υπέγραψε την απαγόρευση εισαγωγών ουρανίου από τη Ρωσία

Στο Κίεβο ο Μπλίνκεν για να καθησυχάσει τους Ουκρανούς

Παλαιστίνη: Ο παραλογισμός του πολέμου και το φως στο σκοτάδι

Κεμπάμπ με φιστίκι, ντολμαδάκια και μπακλαβά σέρβιρε ο Ερντογάν στο Μητσοτάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα