ΑΘΗΝΑ
11:39
|
13.05.2024
Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών η καταγγελία του θανάτου 97 Παλαιστινίων δημοσιογράφων που δολοφονήθηκαν στη Γάζα από την έναρξη της ισραηλινής εισβολής
Με ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Η κληρονομιά του Μπάιντεν είναι η γενοκτονία», υποδέχθηκαν τον Αμερικανό πρόεδρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τις κινητοποιήσεις να φουντώνουν στα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον στην Ουάσινγκτον όπου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, απαιτώντας να σταματήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ να υποστηρίζει το Ισραήλ στον πόλεμο που συνεχίζεται στην Λωρίδα της Γάζας.

Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών ενάντια στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τους πολιτικούς και τους μεγαλοδημοσιογράφους που παρέστησαν, βρέθηκε η καταγγελία του θανάτου 97 Παλαιστινίων δημοσιογράφων που δολοφονήθηκαν στη Γάζα από την έναρξη της ισραηλινής εισβολής πριν από 200 ημέρες.

Οι διαδηλωτές φορώντας τα χαρακτηριστικά γιλέκα που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι για να δηλώνουν την ιδιότητά τους, καλυμμένα με αίμα και με τα ονόματα των νεκρών γραμμένα επάνω τους συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον χώρο της εκδήλωσης, κάτω από το βλέμμα ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας που σχημάτισε κλοιό γύρω από το ξενοδοχείο, ανοίγοντας δρόμο πρόσβασης για τους υψηλούς προσκεκλημένους.

Οι συγκεντρωμένοι με πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα κάλεσαν τους δημοσιογράφους να μποϊκοτάρουν την εκδήλωση σε ένδειξη αλληλεγγύης με το Συνδικάτο Παλαιστινίων δημοσιογράφων που μετρά σχεδόν 100 θύματα.

Μερικοί από τους διαδηλωτές εθεάθησαν με ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Η κληρονομιά του Μπάιντεν είναι η γενοκτονία», ενώ άλλοι φώναξαν «Σταματήστε τη γενοκτονία στη Γάζα» καθώς η αυτοκινητοπομπή του Μπάιντεν περνούσε στο δρόμο προς το ξενοδοχείο, ανέφερε η York Post, επικαλούμενη τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απέφυγε τον κύριο όγκο των διαδηλωτών στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου. Ωστόσο, μια μικρότερη ομάδα είχε προβλέψει τον ελιγμό και περίμενε την προεδρική αυτοκινητοπομπή στην πίσω είσοδο, φωνάζοντας συνθήματα για άμεση κατάπαυση του πυρός.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

SOS εκπέμπει η Tandem μετά την πυρκαγιά στο Κέντρο Δραστηριοτήτων της

Παράταση ενός μήνα για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

UNRWA: Δεν υπάρχουν ασφαλείς ζώνες στη Λωρίδα της Γάζας

Πλατεία Εξαρχείων: Επιχείρηση επέκτασης της περίφραξης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα