ΑΘΗΝΑ
06:02
|
21.06.2024
Είναι η τελευταία επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας σε μια περιοχή όπου οι εντάσεις σιγοβράζουν εδώ και καιρό μεταξύ των ντόπιων και των μεγαλοϊδιοκτητών γης.
Ένοπλοι έστησαν ενέδρα στους τρεις αστυνομικούς,, τους σκότωσαν και πυρπόλησαν το αυτοκίνητό τους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στην Χιλή μετά από την δολοφονία τριών αστυνομικών κατά τη διάρκεια ενέδρας σε μία ακόμα επίθεση, την δεύτερη μέσα στον ίδιο μήνα, ενάντια στην αστυνομία που αναζωπυρώνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κάνοντας ψευδείς κλήσεις έκτακτης ανάγκης, ένοπλοι έστησαν ενέδρα στους τρεις αστυνομικούς, τον λοχία Κάρλος Σιστέρνα, τον δεκανέα Σέρτζιο Αρέβαλο και τον ανθυπασπιστή Μισαέλ Βιδάλ, τους σκότωσαν και πυρπόλησαν το αυτοκίνητό τους κοντά στην πόλη Κονσεπσιόν, περίπου 400 χιλιόμετρα (περίπου 250 μίλια) νότια της πρωτεύουσας, Σαντιάγο.

Σε μια δήλωση στο Χ, χθες Σάββατο, ο πρόεδρος της χώρας Γκάμπριελ Μπόριτς χαρακτήρισε την επίθεση «άνανδρη» και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για να τιμήσει τους τρεις αξιωματικούς.

«Σήμερα ολόκληρη η χώρα είναι σε πένθος. Υπάρχει στενοχώρια, λύπη, θυμός. Αλλά αυτά τα συναισθήματα δεν μας παραλύουν, μας ωθούν, μας κινητοποιούν», έγραψε υποσχόμενος πως θα εντοπιστούν οι δράστες αυτού του τρομερού εγκλήματος.

Στο Σαντιάγο, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο για να διαμαρτυρηθούν για τις δολοφονίες, που συνέπεσαν με την Εθνική Ημέρα της Αστυνομίας .

Παραμένει ασαφές ποιος πραγματοποίησε την επίθεση, αλλά μια μακροχρόνια σύγκρουση μεταξύ της ιθαγενούς κοινότητας των Μαπούτσε και μεγαλοϊδιοκτητών γης και των δασικών εταιρειών στην περιοχή έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να αναπτύξει τον στρατό.

Τα προβλήματα προκύπτουν καθώς μεγάλες δασικές εταιρείες και ιδιοκτήτες αγροκτημάτων ελέγχουν την πλειοψηφία της γης που ανήκε αρχικά στους Μαπούτσε, πολλοί από τους οποίους ζουν τώρα σε απόλυτη φτώχεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σταϊκούρας: Τον Νοέμβριο η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης

Απειλή για βόμβα σε πτήση της Ryanair στο αεροδρόμιο της Ίμπιζας

Πάνω από 1.080 οι νεκροί από τον καύσωνα στη Μέκκα

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα εναντίον του Αλέξη Κούγια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα