ΑΘΗΝΑ
02:16
|
21.05.2024
Το χάρο με τα μάτια τους είδαν εκατομμύρια Αμερικανοί σε έξι μεσοδυτικές πολιτείες μετά τους πάνω από 100 ανεμοστρόβιλους που χτύπησαν τις περιοχές τους.
Ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωποι με μεγάλες καταστροφές ήρθαν το τελευταίο τριήμερο δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί που κατοικούν σε έξι μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ μετά το πέρασμα δεκάδων ανεμοστρόβιλων.

Οι δεκάδες ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν συνολικά το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων (μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος τεσσάρων μηνών), δεκάδες τραυματίες και καταστροφές ή σοβαρές ζημιές σε χιλιάδες σπίτια.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News μετέδωσε πως οι περισσότερες καταστροφές καταγράφηκαν στις πολιτείες Οκλαχόμα και Νεμπράσκα μετά το πέρασμα των δεκάδων τυφώνων την Κυριακή που είχαν ως αποτέλεσμα να σημαντικές καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις, υποδομές και τοπικά οδικά δίκτυα.

Αντιμέτωποι με τα συστήματα δεκάδων ανεμοστρόβιλων εκτιμάται πως ήρθαν περίπου 37.000.000 Αμερικανοί.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν ορατές μετά το πρώτο φως της ημέρας την Κυριακή και σήμερα Δευτέρα καθώς υπολογίζεται πως από την Παρασκευή έξι πολιτείες επλήγησαν από πάνω από 100 ανεμοστρόβιλους.

Η πιο άσχημα χτυπημένες πολιτείες ήταν αυτές της Νεμπράσκα, της Αϊόβα και της Οκλαχόμα.

Παράλληλα το Σάββατο καταγράφηκαν πάνω από 170 καταιγίδες σε νότιο Μισούρι και νότιο Τέξας.

Προειδοποίηση για ενδεχόμενη πλημμύρα εξέδωσαν οι αρχές σε Κάνσας και Λουϊζιάνα σε περιοχές που αφορούν περίπου 18 εκατομμύρια ανθρώπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και σκόνη

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα