ΑΘΗΝΑ
03:47
|
15.05.2024
Το ζήτημα παραίτησής του το είχε θέσει νωρίτερα ο ίδιος, ύστερα από έναρξη έρευνας κατά της συζύγου του, σε υπόθεση διαφθοράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Αποφάσισα να παραμείνω πρωθυπουργός», ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Πέδρο Σάντσεθ, κατά την διάρκεια της πολυαναμενόμενης ομιλίας του, ύστερα από πέντε ημέρες «περισυλλογής» του Ισπανού πρωθυπουργού.

Το ζήτημα παραίτησής του το είχε θέσει νωρίτερα ο ίδιος ο Ισπανός πρωθυπουργός, ύστερα από έναρξη έρευνας κατά της συζύγου του, Μπεγκόνια Γκόμεθ, σε υπόθεση διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα κατά την Γκόμεθ ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υποβλήθηκε από την ΜΚΟ «Manos Limpias» («Καθαρά Χέρια»), της οποίας ο επικεφαλής σχετίζεται με την ακροδεξιά.

Αν και οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει την απόρριψη της υπόθεσης και οι νομικοί εμπειρογνώμονες την έχουν χαρακτηρίσει αβάσιμη, η αποδοχή της από το δικαστικό σώμα συγκλόνισε τον Σάντσεθ, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη δημοσίευσε μια τετρασέλιδη επιστολή, αποκαλύπτοντας ότι σκεφτόταν να παραιτηθεί, λόγω των συνεχών επιθέσεων από δεξιές ομάδες εναντίον του και της οικογένειάς του.

Απευθυνόμενος στους Ισπανούς πολίτες, ο Σάντσεθ κατήγγειλε το «τοξικό» πολιτικό τοπίο που επικρατεί στη χώρα.

«Αν δεχτούμε ότι η πολιτική περιλαμβάνει επίθεση σε αθώους ανθρώπους, δεν αξίζει τον κόπο», τόνισε, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει οποιαδήποτε τιμή που να δικαιολογεί τα βάσανα των ανθρώπων που αγαπάς περισσότερο».

«Η εκστρατεία συκοφάντης που στρέφεται εναντίον μου και της οικογένειάς μου δεν θα σταματήσει», είπε. «Αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το σημαντικό είναι ότι θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τις εκφράσεις αλληλεγγύης που λάβαμε από όλες τις περιοχές».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ένταση στη Τιφλίδα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ξένων πρακτόρων

Ο Τραγουδόσαυρος σατιρίζει το Ζάρι και ρίχνει εξάρες

Κάρφωσε τον Τραμπ για την πορνοστάρ ο άλλοτε έμπιστος δικηγόρος Κόεν

Συναντήσεις Κασσελάκη στην Κομοτηνή με Μητροπολίτη και Μουφτή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα