ΑΘΗΝΑ
10:20
|
16.05.2024
Τα ορμητικά νερά ξεχύθηκαν σε οικισμό, φέρνοντας μαζί τους λάσπη, βράχους και ξεριζωμένα δέντρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στην Κένυα, ύστερα από ρήξη του φράγματος ενός ποταμού, βόρεια της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι, στην περιοχή Μάι Μαχιού.

«42 νεκροί είναι ένας προσωρινός απολογισμός. Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε», δήλωσε η κυβερνήτης της περιοχής, Σούζαν Κιχίκα.

Τα ορμητικά νερά ξεχύθηκαν σε οικισμό, φέρνοντας μαζί τους λάσπη, βράχους και ξεριζωμένα δέντρα, σύμφωνα με δηλώσεις αστυνομικού της περιοχής στο Associated Press. Αποτέλεσμα ήταν να παρασυρθούν αυτοκίνητα αλλά και σπίτια, σκοτώνοντας δεκάδες κάτοικους της περιοχής και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας, Kithure Kindiki, διέταξε την επιθεώρηση όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φραγμάτων και δεξαμενών νερού εντός των επόμενων 24 ωρών, το απόγευμα της Δευτέρας, για να αποφευχθούν αντίστοιχα επεισόδια. Το υπουργείο είπε ότι συστάσεις για εκκένωση και επανεγκατάσταση θα γίνουν μετά την επιθεώρηση.

Η Εθνική Αρχή Αυτοκινητοδρόμων της Κένυας εξέδωσε προειδοποίηση, ζητώντας στους οδηγούς να προετοιμαστούν για την αυξημένη κίνηση που θα συναντήσουν στους δρόμους, λόγω των συντριμμιών που έχουν παρασυρθεί.

Οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις στην Κένυα έχουν προκαλέσει πλημμύρες που έχουν ήδη σκοτώσει σχεδόν 100 ανθρώπους, ενώ έχει αναβληθεί η λειτουργία των σχολείων. Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν τη χώρα από τα μέσα Μαρτίου και το Τμήμα Μετεωρολογίας έχει προειδοποιήσει για περισσότερες βροχοπτώσεις.

Η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αφρικής αντιμετωπίζει πλημμύρες λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και, σύμφωνα με αναφορές, 155 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τανζανία, ενώ περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι επλήγησαν στο γειτονικό Μπουρούντι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα»: Η Θεσσαλονίκη διαδηλώνει για την Παλαιστίνη

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Μενίδι: Νεκρή στη μέση του δρόμου με καρφωμένο μαχαίρι στην κοιλιά (upd)

ΗΠΑ: Αδέρφια κατηγορούνται ότι έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 25 εκ. δολαρίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα