ΑΘΗΝΑ
07:27
|
16.05.2024
Η Φιλανδική εταιρία, FINNAIR, σταμάτησε τις πτήσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας, Τάρτο, λόγω προβλήματος στο σήμα GPS.
Finnair
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι φιλανδικές αερογραμμές «Finnair» σταμάτησαν σήμερα τις πτήσεις προς το Τάρτο της Εσθονίας εξαιτίας διαταράξεων στο δορυφορικό σήμα εντοπισμού θέσης (GPS) πάνω από την περιοχή της Βαλτικής.

Οι αρχές της Εσθονίας έσπευσαν να κατηγορήσουν ως υπεύθυνες τη Ρωσία δεδομένου πως το αεροδρόμιο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Τάρτου, εξαρτάται αποκλειστικά από το GPS για την προσέγγιση και προσγείωση αεροσκαφών.

Ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών Μάργκους Τσάκνα χαρακτήρισε το συμβάν «εσκεμμένη ενέργεια» και «υβριδική επίθεση» και κατηγόρησε τη Ρωσία σαν υπεύθυνη, προσθέτοντας πως θα θέσει το θέμα στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

Ο Τσάκνα, πάντως, δεν παρουσίασε κανένα πειστικό στοιχείο για να στηρίξει τις κατηγορίες έναντι της Μόσχας.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, δύο πτήσεις της εταιρίας  Finnair από το Ελσίνκι στο Τάρτου επέστρεψαν στο αεροδρόμιο απογείωσης εξαιτίας διαταραχών στο σύστημα GPS.

Το Τάρτου σε αντίθεση με την πολιτική και οικονομική πρωτεύουσα της Εσθονίας, Τάλιν, είναι πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο, δεδομένου ότι είναι η έδρα του παλαιότερου πανεπιστήμιου της Εσθονίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Επίσημα αργία το Σάββατο και μείωση των εβδομαδιαίων εργατοωρών

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας και κινητοποιήσεις

Ρόμπερτ Φίτσο: Εκτός κινδύνου ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, λασποβροχές και αφρικανική σκόνη  

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα