ΑΘΗΝΑ
15:27
|
16.05.2024
«Αν ο κ. Μητσοτάκης τον κρατήσει βουλευτή του, ας εξηγήσει στις γυναίκες ψηφοφόρους της Ν.Δ. γιατί θεωρεί ότι «οι γυναίκες είναι για άλλες δουλειές».
Στέφανος Κασσελάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας της κυβέρνησης, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Ο Κασσελάκης απαίτησε την άμεση αποπομπή του υφυπουργού και από την κυβέρνηση και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. επισημαίνοντας πως ο Βαρτζόπουλος, που είναι ο οποίος είναι και ψυχίατρος (!), έδωσε «βιολογικό άλλοθι» στις γυναικοκτονίες υποτιμώντας τη γυναικεία φύση.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης τον κρατήσει βουλευτή του, ας εξηγήσει στις γυναίκες ψηφοφόρους της Ν.Δ. γιατί θεωρεί ότι «οι γυναίκες είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτουν», όπως πιστεύει ο υφυπουργός του – και φυσικά όχι ο Φρόυντ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

Η απάντηση του υφυπουργού Υγείας, Βαρτζόπουλου

Μετά το σάλο των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι ανεκδιήγητες δηλώσεις του, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος έκανε ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ανέφερε έτσι τα ακόλουθα:

«Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής. Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητά του από το θηλυκό. Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχουν και ιδιαίτερες προβλέψεις και ιδιαίτεροι μηχανισμοί περιορισμού της ενδεχόμενης, εννοείται για πολλούς κοινωνικούς και άλλους λόγους, επιθετικότητας και βιαιότητας εις βάρος των γυναικών. Άρα η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απολύτως σωστή και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται απόλυτα και αποτελεσματικά. Εννοούσα δηλαδή, είπα και υποστηρίζω ακριβώς το αντίθετο από τις αυθαίρετες και προβοκατόρικες ερμηνείες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μενίδι: Συνελήφθη ο φερόμενος γυναικοκτόνος-«Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά» (upd)

Βίντεο: Ο δήμαρχος Περάματος καταβρέχει το βιος οικογένειας Ρομά

Θανατηφόρο τροχαίο με Έλληνες στην Τουρκία- Μια γυναίκα νεκρή

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε στοιχεία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα