ΑΘΗΝΑ
01:45
|
21.05.2024
Στη συσκευασία του δεν αναγράφεται η ουσία θειώδη (ως SO2) η οποία είναι αλλεργιογόνος.
Καλεί όσους έχουν αλλεργία στην εν λόγω ουσία να μην καταναλώσουν το προϊόν. 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας και συγκεκριμένα της παρτίδας με ημερομηνία λήξης 12/2024 και αριθμό παρτίδας L2308 της εταιρείας «Σουλτανίνα σταφίδα – Farmers Union Mediteraanean Delicacies200 γρ.».

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε διάφορα είδη Τροφίμων», προέβη σε δειγματοληψία του συγκεκριμένου τροφίμου. 

Το προϊόν εξετάστηκε από το Α’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους, της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές διότι στη συσκευασία του δεν αναγράφεται η ουσία θειώδη (ως SO2) η οποία είναι αλλεργιογόνος, ενώ θα έπρεπε να τονίζεται με είδος χαρακτήρων που κάνει σαφή διάκριση από το υπόλοιπο του καταλόγου των συστατικών. 

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί την συγκεκριμένη παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος και έχουν αλλεργία στην εν λόγω ουσία να μην το καταναλώσουν. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Ιταλία: Γέννησε στο κρουαζιερόπλοιο και σκότωσε το βρέφος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα