ΑΘΗΝΑ
15:35
|
21.05.2024
Φοιτητές κατέλαβαν την αίθουσα Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια της Ν.Υόρκης κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης.
Το Hamilton Hall του πανεπιστημίου Κολούμπια μετονομάστηκε σε Hindy's Hall
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά τις απειλές για «συνέπειες» και τις φοβέρες της διοίκησης του πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης για περισσότερα κατασταλτικά μέτρα, εκατοντάδες φοιτητές αρνούνται να υποκύψουν στις πιέσεις για τερματισμό της κινητοποίησης που πραγματοποιούν εδώ και βδομάδες στο πλευρό του δοκιμαζόμενου παλαιστινιακού λαού, έχοντας στήσει σκηνές στο χώρο της πανεπιστημιούπολης.

Σήμερα, εκατοντάδες φοιτητές κατέλαβαν το γνωστό χώρο του πανεπιστημίου, Χάμιλτον Χολ, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΕ πως άρχισε να διαγράφει φοιτητές που αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από την κατάληψη μετά τη διορία που είχε δοθεί ως αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Βίντεο που ανάρτησαν φοιτητές σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δείχνουν διαδηλωτές να κλειδώνουν τις πόρτες εισόδου στο Χάμιλτον Χολ και να μεταφέρουν έπιπλα και μεταλλικά φράγματα στο κτίριο αφήνοντας τις παλαιστινιακές σημαίες να κυματίζουν από τα παράθυρα.

Στέλεχος των φοιτητών που συμμετείχε στην κατάληψη του κτιρίου Χάμιλτον Χολ εξήγησε σε τηλεοπτικά κανάλια πως η ομάδα που το κατέλαβε είναι διαφορετική από εκείνη που έχει στρατοπεδεύσει σε ανοικτούς χώρους του πανεπιστημίου Κολούμπια.

Το εμβληματικό κτίριο Χάμιλτον Χολ είχε καταληφθεί κατά τις κινητοποιήσεις των φοιτητών του 1968 κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.

Η φοιτητική ομάδα του πανεπιστημίου Κολούμπια «Columbia University’s Apartheid Divest», (CUAD), ανακοίνωσε πως έχει καταλάβει την αίθουσα του Χάμιλτον Χαλ και την μετονόμασε σε «Χίντ Χολ» προς τιμήν ενός κοριτσιού έξι ετών που έχασε τη ζωή του από ισραηλινά πυρά μέρες αφότου είχε έρθει τηλεφωνικά σε επαφή με την Ερυθρά Ημισέληνο παρακαλώντας να την διασώσουν από το βομβαρδισμένο αυτοκίνητο της οικογένειάς της, όπου είχε εγκλωβιστεί και η ίδια, εξαιτίας των ισραηλινών επιδρομών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κηφισιά: Πόρτα σχολείου καταπλάκωσε μαθητές – Στο νοσοκομείο 9χρονος

Κάιρο: Λεωφορείο έπεσε στον Νείλο- Τουλάχιστον 10 νεκροί

ITLOS: Ανεπαρκής η Συμφωνία του Παρισιού για την προστασία των ωκεανών

ΗΠΑ: Νέα τελεσίγραφα σε φοιτητές που κινητοποιούνται για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα