ΑΘΗΝΑ
20:52
|
17.05.2024
Η Ουκρανία είχε αρχίσει ήδη να χρησιμοποιεί βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS κατά της Ρωσίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν κρυφά από τις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν απόπειρα επίθεσης στην Κριμαία το βράδυ της Δευτέρας, χρησιμοποιώντας πυραύλους ATACMS, δήλωσε ο επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, σε ανάρτησή του στο Telegram.

«Χθες το βράδυ, οι ρωσικές αρχές ενεργοποίησαν την αεράμυνα πάνω από το Ντζανκόι και τη Συμφερόπολη, καθώς Ουκρανοί μαχητές πραγματοποίησαν πυραυλικό πλήγμα κατά της Δημοκρατίας της Κριμαίας», έγραψε ο Ρόγκοφ στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS, σε μια προσπάθεια να επιτεθούν εναντίον αμάχων στη χερσόνησο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, ουκρανικά πυρομαχικά βρέθηκαν στο χωριό Ντόνσκι και σε μια παρακείμενη περιοχή έξω από τη Συμφερούπολη, μετά την κατάρριψη των ουκρανικών πυραύλων ATACMS πάνω από τη χερσόνησο. Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας διεκόπη η κυκλοφορία στη γέφυρα της Κριμαίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ΗΠΑ μετέφεραν μυστικά πυραύλους μακρού βεληνεκούς στην Ουκρανία, η οποία τους έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα δύο φορές, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου, την περασμένη εβδομάδα.

Σε δημοσίευμά του το BBC, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι η Ουκρανία είχε αρχίσει ήδη να χρησιμοποιεί βαλλιστικούς πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς ATACMS κατά της Ρωσίας, οι οποίοι παρασχέθηκαν κρυφά από τις ΗΠΑ.

Οι πύραυλοι ATACMS έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον μία φορά για να χτυπήσουν ρωσικούς στόχους στην κατεχόμενη Κριμαία, ανέφερε το BBC.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Ψηφιακό σχολείο και ψηφιακό φροντιστήριο παρουσίασε ο Πιερρακάκης

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Οργή ακτιβίστριας στην απολογία του Ισραήλ-«Είστε ψεύτες»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα