ΑΘΗΝΑ
14:44
|
17.05.2024
Μάρτυρας ανέφερε ότι είδε έναν άνδρα «να τρέχει με ένα σπαθί σαμουράι», ο οποίος «μαχαίρωσε τέσσερις ανθρώπους».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη του 36χρονου δράστη της επίθεσης με σπαθί προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, η οποία πραγματοποιήθηκε κοντά στον σταθμό του μετρό Χένολτ του Λονδίνου, τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και σκοτώνοντας ένα 13χρονο αγόρι.

Όπως μεταδίδει το BBC, το παιδί, το οποίο βρισκόταν μεταξύ των πέντε που τραυματίστηκαν από την επίθεση, μεταφέρθηκε αρχικά σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν άνδρα που κρατάει ένα σπαθί να πλησιάζει αστυνομικούς στο Χένολτ.

Ένας μάρτυρας ανέφερε ότι είδε έναν άνδρα «να τρέχει με ένα σπαθί σαμουράι», ο οποίος «μαχαίρωσε τέσσερις ανθρώπους αφού έπεσε με το φορτηγάκι του πάνω σε ένα σπίτι».

Η μητροπολιτική αστυνομία ανέφερε πως «η αστυνομία και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο Χένολτ, στο ανατολικό Λονδίνο, σε ένα σοβαρό περιστατικό στο οποίο συνελήφθη ένας άνδρας με ξίφος». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προηγήθηκε κλήση λίγο πριν τις 7 για ένα όχημα που έπεσε πάνω σε σπίτι, ενώ υπήρξαν αναφορές πως άνθρωποι μαχαιρώθηκαν.

«Τότε καταλάβαμε ότι ο ύποπτος συνέχισε να επιτίθεται σε άλλα μέλη του κοινού και σε δύο αστυνομικούς. Αναμένουμε ενημέρωση για την κατάσταση των τραυματιών. Ένας 36χρονος συνελήφθη στο σημείο και βρίσκεται υπό κράτηση».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέρασε ψήφισμα κατά της προέδρου του Κολούμπια για την καταστολή των κινητοποιήσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 19 Μαΐου λόγω του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Παρβοϊός: Νοσηλεύεται παιδί στο Ωνάσειο με μυοκαρδίτιδα

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα