ΑΘΗΝΑ
17:44
|
17.05.2024
Το πλήρωμα του πλοίου είναι ασφαλές και το φορτηγό, παρότι υπέστη ζημιές, συνεχίζει το ταξίδι του προς το επόμενο λιμάνι.
Εκτελούσε δρομολόγιο από το Τζιμπουτί προς την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις πύραυλοι και αντίστοιχος αριθμός UAV έπληξαν το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Cyclades στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις τους σε εμπορικά πλοία που εμπλέκονται με το Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Το πλήρωμα του πλοίου, με σημαία Μάλτας, που ανήκει στην UK Maritime & Trade Operations και εκτελούσε δρομολόγιο από το Τζιμπουτί προς την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με πηγές της εταιρίας, είναι ασφαλές και το φορτηγό, παρότι υπέστη ζημιές, συνεχίζει το ταξίδι του προς το επόμενο λιμάνι.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων των ανταρτών της Υεμένης, Γιαχίγια Σαρί, δήλωσε ότι το πλοίο στοχοποιήθηκε επειδή είχε περάσει από ισραηλινό λιμάνι νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Οι Χούθι στόχευσαν επίσης ακόμα ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το MSC Orion, υπό πορτογαλική σημαία και ιδιοκτησίας της Zodiac Maritime που ανήκει στον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Εγιάλ Οφέρ, το οποίο έπλεε από την Πορτογαλία προς το Ομάν.

Εκτός από τη στόχευση των δύο εμπορικών πλοίων, οι Υεμενίτες αντάρτες ανακοίνωσαν πως διεξήγαγαν βολές εναντίον δύο πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ, περιγράφοντας τις επιχειρήσεις ως «επιτυχείς», με την αμερικανική πλευρά να μην επιβεβαιώνει.

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM), ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του κατέστρεψαν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι εναντίον του USS Philippine Sea και του USS Laboon χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή ζημιές στα πλοία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Απατεώνες έστησαν πλαστή ιστοσελίδα στο όνομα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

Ίλιον: Η μητέρα επέστρεψε τα τέσσερα παιδιά της στη δομή

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα