ΑΘΗΝΑ
10:30
|
21.05.2024
Το συμβάν θεωρείται ένα από τα πιο αιματηρά επεισόδια ένοπλης βίας με θύματα αστυνομικούς των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ.
Από το ένοπλο περιστατικό στη Β.Καρολίνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στη διάρκεια εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας για παράνομη οπλοκατοχή…

Ο ύποπτος δράστης βρέθηκε αργότερα και αυτός νεκρός στην μπροστινή αυλή του σπιτιού στο οποίο είχε οχυρωθεί επί τουλάχιστον τρεις ώρες αρνούμενος να παραδοθεί στους αστυνομικούς.

Το σημερινό συμβάν καταγράφεται ως  ένα από τα πιο αιματηρά σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις κατά αστυνομικών στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Σάρλοτ δήλωσε πως το πιστολίδι το ξεκίνησε ο ένοπλος που είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι και πως οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα να χάσουν πέντε άνθρωποι τη ζωή τους (τέσσερις αστυνομικοί και ο δράστης).

Το πιστολίδι είχε διάρκεια περίπου δύο ώρες μετά τις πρώτες ριπές.

Η επίθεση τερματίστηκε με την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι με τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων που κατέστρεψαν την πόρτα εισόδου και τα μπροστινά παράθυρα της κατοικίας.

Στο σπίτι βρέθηκαν δύο γυναίκες που συνελήφθησαν για να ανακριθούν.

Ο ένοπλος που είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι αναγνωρίστηκε στη συνέχεια ως ένας άνδρας 39 ετών με το όνομα Τέρι Κλαρκ Χαγκς.

Στη διάρκεια του ένοπλου περιστατικού όλα τα σχολεία της περιοχής τέθηκαν σε κατάσταση αποκλεισμού για λόγους ασφαλείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλαμάτα: Επίθεση των ΜΑΤ εναντίον συγκέντρωσης για το ναυάγιο της Πύλου

Το Ιράν αποχαιρετά τον πρόεδρό του Εμπραχίμ Ραϊσί

Νεκρά δύο αδέλφια μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Αθήνα

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα