ΑΘΗΝΑ
14:37
|
18.06.2024
Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, με την αστυνομία και την εθνοφρουρά να προχωρούν σε βίαιες συλλήψεις.
Απάντηση με αστυνομική βία στο UCLA
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εισβολή της αστυνομίας στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (UCLA), η οποία ξεκίνησε περίπου στις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), με χιλιάδες φοιτητές να παραμένουν στο σημείο, διαδηλώνοντας υπέρ της Παλαιστίνης, ενώ έχουν υπάρξει και δεκάδες συλλήψεις.

Η αστυνομία αφαίρεσε τα οδοφράγματα και άρχισε να διαλύει τις σκηνές των φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών νωρίς την Πέμπτη, αφού εκατοντάδες φοιτητές αψήφησαν τις εντολές να εκκενώσουν τον χώρο, περίπου 24 ώρες μετά την επίθεση ενάντια στους διαμαρτυρόμενους κατά του πολέμου του Ισραήλ από αντιδιαδηλωτές.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, με την αστυνομία αλλά και την εθνοφρουρά να προχωρούν σε βίαιες συλλήψεις διαδηλωτών, με χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Έξω από τον χώρο του πανεπιστημίου έχει συγκεντρωθεί πλήθος αλληλέγγυων προς συμπαράσταση στους διαδηλωτές, οι οποίοι εδώ και ώρες αρνούνται να αποχωρήσουν, με ελικόπτερα να πετούν από τα μεσάνυχτα πάνω από τα κεφάλια τους, απειλώντας με συλλήψεις από τα μεγάφωνα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Frontex: Επιβεβαιώνει την απαγωγή προσφύγων από μασκοφόρους στην Κω

ΟΣΕ: Ελβετικό ενδιαφέρον για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Νότια Κορέα: «Δεκάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα»

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξε στάση εργασίας την Πέμπτη στο Δημόσιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα