ΑΘΗΝΑ
23:17
|
19.05.2024
«Η εμμηνόπαυση πρέπει να σταματήσει να αποτελεί μια πηγή ντροπής, πρέπει να μπορούμε να μιλάμε για αυτό το απολύτως φυσιολογικό μέρος της ζωής μας».
Από την συνέντευξη Τύπου της ηθοποιού με γερουσιάστριες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός Χάλι Μπέρι στηρίζει τον διακομματικό αγώνα  γερουσιαστριών που κατέθεσαν σήμερα νομοσχέδιο με στόχο την αποδέσμευση δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για έρευνα στον τομέα της εμμηνόπαυσης.

«Η εμμηνόπαυση πρέπει να σταματήσει να αποτελεί μια πηγή ντροπής, πρέπει να μπορούμε να μιλάμε για αυτό το απολύτως φυσιολογικό μέρος της ζωής μας», δήλωσε η Χάλι Μπέρι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Για να στηρίξει την πρότασή της, η 57χρονη πρωταγωνίστρια ανέφερε μια συνομιλία που είχε προσφάτως με τον γυναικολόγο της, κατά τη διάρκεια της οποίας εκείνος δεν τόλμησε να προφέρει τη λέξη εμμηνόπαυση υπό τον φόβο να μην την «προσβάλει».

Το νομοσχέδιο υποστηρίζουν 17 γερουσιάστριες, εκ των οποίων οι τρεις είναι από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, άλλες 13 με το Δημοκρατικό Κόμμα και μία ανεξάρτητη.

Το τελευταίο διάστημα και άλλες γνωστές Αμερικανίδες άρχισαν να μιλούν δημόσια για την εμμηνόπαυση απαιτώντας περισσότερες έρευνες και κονδύλια για την υγεία των γυναικών ώστε να σταματήσει το θέμα να αποτελεί «ταμπού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα