ΑΘΗΝΑ
04:07
|
17.05.2024
Το φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου από τη χθεσινή απεργιακή πορεία της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα.
Του Κωνσταντίνου Ζήλου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με κεντρικά συνθήματα υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων και κατά της ελαστικοποίησης του ωραρίου εργασίας, της ακρίβειας και των ιδιωτικοποιήσεων σε εκπαίδευση και υγεία πραγματοποιήθηκαν χθες Μεγάλη Τετάρτη 1η Μάη οι απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς. Φέτος όμως δεν έλειψαν τα μηνύματα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος αποδεκατίζεται και εκτοπίζει από τον γενοκτονικό πόλεμο του Ισραήλ.

Στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος ανταποκρίθηκαν σωματεία και εργαζόμενοι, αλλά και οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς (μεταξύ των οποίων: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, ΜέΡΑ25, ΣΕΚ, Ξεκίνημα) και οργανώσεις του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος (ΚΕΕΡΦΑ, Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό). Στα Προπύλαια, μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησαν, την ίδια ώρα, οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επιπλέον, θερμό χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στο Σύνταγμα απηύθυνε, μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης με τη Ραμάλα, ο Μοχάμεντ Αρούρι εκπρόσωπος της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών. Όπως τόνισε, στην Παλαιστίνη οι αγώνες αυτοί «περιλαμβάνουν την πάλη για ελευθερία, ανεξαρτησία, αποτίναξη του κατοχικού ζυγού». Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα χαιρέτισε ο πρέσβης της Παλαιστίνης Γιούσεφ Ντόρκχομ, τονίζοντας πως «μεταφέρω σε όλους σας και σε όλους τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη και τη βαθιά μας εκτίμηση που υψώνετε τις φωνές σας για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας στον Παλαιστινιακό λαό στη Γάζα και σε όλα τα μέρη της κατεχόμενης Παλαιστίνης και της διασποράς και για την υπεράσπιση της δικαιοσύνης μας, για την υπεράσπιση της ελευθερίας μας και για την υπεράσπιση του ανεξάρτητου κράτους μας, της Παλαιστίνης, στα προ της 4ης Ιουνίου 1967 σύνορα. Και από εδώ χαιρετίζω τον Παλαιστινιακό λαό μας στη Γάζα. Χαιρετίζω τα παιδιά, τις γυναίκες και τους άνδρες της Γάζας, της Τζενίν, της Τουλακερέμ, της Ναμπλούς, της Χεβρώνας, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και κάθε ίντσας της Παλαιστίνης που μας γεμίζει πάντα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Χαιρετίζω τον λαό μας της διασποράς που αναγκάστηκε να εξοριστεί διά της βίας από τη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή της πατρίδας μας».

Ακολουθεί το φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα